Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Tiistai 23.05.2017 klo 09.00-11.34
83§ TEKNISEN LAUTAKUNNAN VAALI AJALLE 1.6.2017-31.5.2021

Tekninen lautakunta vastaa kunnassa rakennushankkeiden rakennussuunnittelusta, hankkeiden toteuttamisesta ja valvonnasta, kunnan kiinteistöjen hoidosta, yhdyskuntatekniikan ja jätehuollon rakentamisesta, käytöstä ja kunnossapidosta.

Tekninen lautakunta vastaa kunnan ympäristönsuojelutehtävistä sen mukaan kuin laissa kuntien ympäristönsuojelun hallinnosta (64/86) ja muualla on säädetty tai määrätty sekä huolehtii ympäristömenettelylain (735/91) mukaan kunnalle määrätyistä tehtävistä.

Tekninen lautakunta edistää kunnassa hyvää rakennustapaa ja valvoo rakennustoimintaa, rakennusten ulkonäköä ja sopeutumista ympäristöön sekä maa-ainesten ottamista. Lautakunta toimii kunnassa yksityistielain mukaisena tiehallintoviranomaisena.

Hallintosäännön 10 §:n mukaan teknisessä lautakunnassa on seitsemän jäsentä ja kullakin henkilökohtainen varajäsen. Rakennusvalvonnan viranomaistehtävistä huolehtii kunnan määräämä lautakunta tai muu monijäseninen toimielin, jona ei kuitenkaan voi toimia kunnanhallitus. Lautakunnan jäseniä valittaessa tulee huomioida, että lautakunnan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan on suotavaa olla rakennustoimintaan hyvin perehtyneitä ja että lautakunnassa on mahdollisuuksien mukaan edustettuna ympäristönsuojeluun, kunnallistekniikkaan ja yksityistiehallintoon perehtyneitä jäseniä.

Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että tekniseen lautakuntaan valitaan ajaksi 1.6.2017-31.5.2021 seitsemän jäsentä ja heille kullekin henkilökohtaiset varajäsenet. Varsinaisista jäsenistä määrätään yksi puheenjohtajaksi ja yksi varapuheenjohtajaksi.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.