Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Tiistai 27.08.2019 klo 09.00-12.14
98§ SELVITYS TARKASTUSLAUTAKUNNALLE ARVIOINTIKERTOMUKSESSA ESITETTYIHIN HAVAINTOIHIN
Tarkastuslautakunta on kokouksessaan 3.6.2019 § 26 hyväksynyt omalta osaltaan vuoden 2018 arviointikertomuksen ja saattanut sen valtuuston käsiteltäväksi ja mahdollisia toimenpiteitä varten. Valtuusto hyväksyi arviointikertomuksen kokouksessaan 19.6.2019 § 31.

Arviointikertomuksessaan tarkastuslautakunta esittää kunnanhallitukselle ja muille toimielimille, että ne antavat selvitykset tarkastuslautakunnalle arviointikertomuksessa esitettyihin havaintoihin syyskuun loppuun mennessä ja valtuustolle lokakuun loppuun mennessä.

- Tarkastuslautakunta toteaa, että sisäisen tarkastuksen ohje ja konserniohje tulee päivittää.
Ohjeet pyritään päivittämään mahdollisimman pian.

- Toimintakertomuksessa ei ole riittävästi selvitetty seutukunnan tavoitteiden toteutumista kuntakohtaisesti. Tarkastuslautakunnan mielestä on tarpeellista seurata tavoitteiden toteutumista Lestijärven kunnan osalta.
Seutukunnan tavoitteiden toteutumista seurataan Lestijärven kunnan osalta jatkossa tarkemmin.

- Vakuutukset on kilpailutettu viimeksi 2010, tarkastuslautakunnan mielestä on tarpeen selvittää vakuutustén kilpailutus.
Selvitetään vakuutusten kilpailutus.
- Vesihuollon eriytetyn tilinpäätöksen mukaan vesilaitoksen ylijäämä oli 1.832 euroa (2017: 16.049 eur) ja viemärilaitoksen alijäämä 23.647 euroa (2017: -42.666 euroa). Viemärilaitoksen tulos pitäisi olla positiivinen. Vesihuollon osalta tulee kiinnittää huomioita vesihuoltolain 20a §:n vaatimuksiin toimintakertomuksessa annettavista tiedoista.
Tekninen lautakunta tekee suunnitelman viemärilaitoksen talouden tasapainottamiseksi.
- Investointiosaan oli varattu määrärahaa yhteensä 1.372.023 euora, josta oli käytetty 336.447 euroa, käyttämättä jäi 1.071.530 euroa. Toteutumattomia investointeja olivat mm. Syrin alueen viemäröinti, Pappilanpuron vesijohto, viemäri ja kaavatie.
Syrin alueen viemäröinnin toteutumatta jättäminen johtuu siitä, että suunnitteilla on siirtoviemäri Kinnulasta Lestijärven kautta Toholammille, joka toteuttaisi Syrinkylän viemäröinnin eikä ole haluttu tehdä turhaa investointia. Pappilanpuron investointien toteutumattomuus johtuu siitä, ettei alueelle ole haettu yhtään rakennuslupaa eikä alueen rakentaminen näin ole päässyt käyntiin.

Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus jättää yllä olevan mukaiset selvitykset tarkastuslautakunnalle arviointikertomuksessa esitettyihin havaintoihin.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.