Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Tiistai 27.08.2019 klo 09.00-12.14
117§ VALKEISEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 5
Tilan1:47omistaja Holm ja Uusitalo Oy/Mikko Uusitalo, tilan 1:43 omistaja Pauli ja Marjo Vasalampi sekä tilan 1:43-M601 omistajat Otto jaEemi Kamula hakevat Valkeisen ranta-asemakaavan muuttamista omistamiensa tilojen osalta siten, että kaava palvelelee paremmin tonttien omistajien tarpeita. Kaava on nykyisn matkailupalvelujen aluetta (RM) ja se on tarkoitus muuttaa RA-alueeksi näiden kolmen tontin osalta.

Tilan 1:48 pinta-ala on 0,75 ha, tilan 1:43 0,5 ha ja tilan 1:47 0,54 ha. Tilojen 1:48 ja 1:43 osalta uusi kaava-alue ulottuu koko tilojen alueelle ja tilan 1:47 osalta kaava tulee samalle alueelle vanhan rantakaavan kanssa ja kohteena olevalla alueella on metsä- ja rantamaastoa. Valkeisen rannassa menevä Peuranpolku jää kaava-alueen ulkopuolelle.

Hakijat ovat antaneet sitoumuksen laajennuksesta aiheutuvien kustannusten vastaamisesta.
Hakijat esittävät kaavan laatijaksi insinööriopiskelija Joonas Siitosta.
Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus merkitsee osallistumis- ja arviointisuunnitelman Valkeisen ranta-asemakaavan muutoksesta tiedoksi. Kunnanhallitus päättää, että osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta järjestetään maankäyttö- ja rakennuslain 63 §:n mukainen tilaisuus mielipiteen esittämiseen asettamalla osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtäville (14 vrk:n ajaksi) ja samalla kuulutetaan kaavoittaja ja aluerajaus.

Kunnanjohtajan muutettu päätösesitys
Kunnanhallitus jättää asian pöydälle.
Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.

Merkittiin, että Susanna Hakala ilmoitti esteellisyytensä ja poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn ajaksi. Peruste: Hallintolaki 28 § 1. mom. kohta 1.
-------------------------

---
Käytyjen neuvottelujen jälkeen on päädytty siihen, että alueen kaavoituksen laatii Plandea Oy:n Minna Vesisenaho.

Kunta on hyväksynyt kaavoittajan ja hakijatovatantaneet sitoumuksen laajennuksesta ja kaavoittajan muutoksesta aiheutuneiden kustannusten vastaamisesta.

Kunnanjohtaja

Kunnanhallitus merkitsee osallistumis- ja arviointisuunnitelman Lestijärven ranta-asemakaavan muutoksesta tiedoksi. Kunnanhallitus päättää, että osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta järjestetään maankäyttö- ja rakennuslain 63 §:n mukainen tilaisuus mielipiteen esittämiseen asettamalla osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtäville (14 vrk:n ajaksi) ja samalla kuulutetaan kaavoittaja ja aluerajaus.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.


Merkittiin, että Susanna Hakala ilmoitti esteellisyytensä ja poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn ajaksi. Peruste: Hallintolaki 28 § 1. mom. kohta 1.

-------------------------

---

Kaavan vaihe: Valmisteluvaihe
Kaavoitettava alue laajennetaan koskemaan voimassa olevien ranta-asemakaavojen aluetta tilojen 1:44, 1:45 ja 1:46 osalta. Laajennus tehdään alueen kaavatilanteen selkiyttämiseksi kortteli- ja tonttirajojen sekä rakennusoikeuden osalta.
Plandea Oy on päivittänyt 27.2.2020 päivätyn osallistumis- ja arviointisuunnitelman sekä laatinut ranta-asemakaavan muutosta koskevat asiakirjat päivämäärällä 15.5.2020. Asiakirjat esitellään kokouksessa.

Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus päättää MRL 62§ ja MRA 30§ mukaisesti asettaa laaditut ranta-asemakaavan muutosta koskevat asiakirjat yleisesti nähtäville ja pyytää tarvittavat lausunnot.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.

Merkittiin, että Susanna Uusitalo ilmoitti esteellisyytensä ja poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn ajaksi. Peruste: Hallintolaki 28 § 1. mom. kohta 1.

-------------------------

---
Ehdotusvaihe

Kunnanjohtaja
Kunnanhallitusasettaa Lestijärven ranta-asemakaavan muutoksennähtäville 30 päivän ajaksi maankäyttö- ja rakennuslain 27 §:n mukaisesti ja pyytää lausunnot Keski-Pohjanmaan liitolta, Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta, Lestijärven kunnan tekniseltä lautakunnaltasekä naapureilta. Samalla myös kiinteistön 5 rakennusoikeus nostetaan 120 m2:sta140 m2:iin

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.

Susanna Uusitalo ilmoitti esteellisyytensä ja poistui asian käsittelyn ajaksi. Peruste Hallintolaki 28 § 1. mom. kohta 1.



Liitteet
Vastineet
Kaavaselostus
Tekniset muutokset