Lestijärven kunnan päätökset > Maaseutulautakunta > Keskiviikko 11.9.2019 klo 10-12
13§ KANNUKSEN, KAUSTISEN, TOHOLAMMIN JA VETELIN TOIMIPISTEIDEN MAASEUTUPALVELUT
Valmistelija Jukka Hautamäki, puh. 050-579 0111

Lestijärven kunnan hallintosäännön 17 §:n mukaan johtava maaseutuasiamies päättää Maaseutuyksikkö KaseKan toiminnan järjestämisestä, henkilöstön tehtäväjaosta sekä henkilöstöresurssien ja toimitilojen käytöstä.

Mervi Vähäsöyrinki on valittu Nivalaan maaseutuasiamieheksi. Hän on hakenut virkavapaata ajalle 1.10.2019-31.3.2020. Lestijärven kunnan hallintosäännön 16 §:n mukaan johtava maaseutuasiamies päättää muun palkattoman virkavapauden/työloman myöntämisestä suoranaisille alaisilleen enintään kahdentoista (12) kuukauden ajaksi. Virkavapaa on myönnetty Lestijärven kunnan vakiintuneen käytännön mukaan hakemuksen mukaisesti.

Sopimuskuntien tekemän maaseutuhallinnon yhteistoimintasopimuksen mukaan maaseututoimella on hajautettu toimintamalli, jonka mukaan jokaisessa kunnassa on toimipiste ja palvelu tuotetaan kaikkien sopimuskuntien alueella lähipalveluna. Viranhaltijat siirtyvät tarvittaessa eri työpisteisiin tarkoituksenmukaisuuden ja asiakaslähtöisyyden perusteella. Asiakkaat voivat asioida kaikissa sopimuskuntien toimipisteissä.

Virkavapaan järjestelyistä on keskusteltu KaseKan työntekijöiden muodostamassa maaseututiimissä. Selvää oli, että Mervin tilalle tarvitaan työntekijä hoitamaan hänen tehtäviänsä. Johtava maaseutuasiamies on selvitellyt sijaisen ottamista. Esille on tullut Sami Salonen, joka on toiminut aiemmin Kälviän kunnassa vastaavissa tehtävissä lähes kymmenen vuotta. Maaseututiimin kokouksessa 23.8.2019 tehtävät päätettiin järjestellä seuraavasti:

Pekka Siirilä siirtyy Kaustiselta hoitamaan Kannuksen toimipistettä. Sami Salonen hoitaa pääasiassa Kaustisen toimipistettä ja lisäksi Toholammin toimipistettä yhden päivän viikossa. Jukka Hautamäki on Toholammin toimipisteellä lokakuun alusta lähtien kaksi päivää viikossa. Pekka Siirilä hoitaa Sami Salosen perehdytyksen Kaustisen osalta ja Jukka Hautamäki Toholammin osalta. Tämä järjestely on tarkoituksenmukaista asiakaslähtöisyyden ja myös työntekijöiden kannalta.

Johtava maaseutuasiamies:
Merkitään tiedoksi.

Maaseutulautakunta:
Merkittiin tiedoksi.