Lestijärven kunnan päätökset > Sivistys- ja hyvinvointilautakunta > Keskiviikko 25.9.2019 klo 19.00-20.40
26§ VARHAISKASVATUKSEN TIETOVARANNOSTA (VARDA) TIEDOTTAMINEN

Valmistelija Markus Runtti

Varhaiskasvatuksen tietovaranto (Varda) on vuoden 2019 alussa käyttöönotettu kansallinen tietovaranto, joka sisältää tietoja varhaiskasvatustoimijoista, varhaiskasvatuksen toimipaikoista, varhaiskasvatuksessa olevista lapsista, lasten huoltajista ja varhaiskasvatuksen henkilöstöstä. Varhaiskasvatuksen tietovarannosta säädetään varhaiskasvatuslaissa. Tietovarannon pohjalta mm. edistetään varhaiskasvatuksen kehittämistä ja päätöksentekoa, tilastoidaan ja tutkitaan varhaiskasvatusta sekä hoidetaan viranomaistehtäviä. Varhaiskasvatuksen tietovarannon ylläpidosta vastaa Opetushallitus. Lestijärven kunnassa tiedot tallentaa päivähoidon ohjaaja.

Varhaiskasvatuslain mukaan kunnalla ja kuntayhtymällä on velvollisuus tallentaa tiedot varhaiskasvatuksen järjestäjästä ja toimipaikoista sekä lasten tiedot Vardaan 1.1.2019 lähtien. Tallennettavat tiedot sisältävät henkilötietoja varhaiskasvatuksessa olevista lapsista.

Lisäksi varhaiskasvatuslain 76 §:n mukaan varhaiskasvatusta järjestävän kunnan ja kuntayhtymän tulee tallentaa lain 70 §:n 4 momentissa tarkoitetut varhaiskasvatuksessa olevan lapsen vanhempia ja muita huoltajia koskevat tiedot Vardaan 1.9.2019 lähtien. Kuntien ja kuntayhtymien on tallennettava huoltajatiedot Vardaan ensimmäistä kertaa viimeistään 31.12.2019. Vardan käyttöönottoon liittyy rekisteröityjen informointivelvoite.

Kokouksessa esitellään:

Päivähoidon ohjaaja:

Tiedotetaan varhaiskasvatuksen tietovaranto Vardasta ja rekisteröityjen oikeuksista Vardaan liittyen internetosoitteessa http://www.lestijarvi.fi varhaiskasvatuksen osiossa.

Sivistyslautakunta:

Vardastaja rekisteröityjen oikeuksista Vardaan liittyen tiedotetaan internetosoitteessa http://www.lestijarvi.fi varhaiskasvatuksen osiossa.