Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Tiistai 22.10.2019 klo 09.00-11.37, 12.25-14.25
153§ LAUSUNTO POHJANMAAN ELY-KESKUKSELLE KAUSTISEN TE-TOIMISTON LAKKAUTTAMISESTA JA PALVELUJEN TARJOAMISESTA YHTEISPALVELUN ASIOINTIPISTEESSÄ 1.1.2020 ALKAEN
Pohjanmaan ELY-keskus pyytää alueen kuntien ja maakunnan liiton lausuntoa Pohjanmaan TE-toimiston Kaustisen toimipaikan lakkauttamisesta ja TE-palvelujen tarjoamisesta yhteispalvelun asiointi pisteessä 1.1.2020 alkaen. Yhteispalvelun järjestämisestä on tarkoitus järjestää neuvottelu Kaustisen kunnan, Kelan ja mahdollisten muiden viranomaisten kanssa. Asiointipisteessä tarjottavat palvelut olisivat yhteispalvelumallin mukaisesti neuvontaa TE-toimiston palveluista ja
verkkopalvelujen käytön tukea. Lisäksi Pohjanmaan TE-toimisto järjestäisi asiantuntijapalveluita ajanvarauksella asiointipisteessä.
Muutostarve perustuu sekä TE-toimiston toimintaresurssien käytön tehostamiseen että TE-toimiston toimintamallin uudistamiseen. Tavoitteena on TE-palvelujen alueellisen tarjonnan turvaaminen. Vastaava toimintamalli on todettu toimivaksi Suupohjan alueella.
Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus esittää lausuntonaan, että ELY-keskus valmistelee uudenlaisen TE-palvelujen tarjoamisen mallin, jossa palvelut ovat saatavana videoetäyhteyden kautta alueen kaikissa kunnissa erityisryhmien tarpeet huomioiden.
Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.