Lestijärven kunnan päätökset > Valtuusto > Torstai 31.10.2019 klo 19.00-20.21
46§ HALLINTOJOHTAJAN VALINTA

Valtuusto päätti kokuksessaan 4.9.2019 § 36 perustaa hallintojohtajan viran ja julistaa viran haettavaksi 30.9.2019 mennessä.

Hallintojohtaja toimii hallinto- ja kehittämispalvelujen toimialajohtajana. Hallintojohtajan keskeisiä tehtäviä ovat kunnan henkilöstöpäällikön tehtävät, kunnanhallituksen ja kunnanvaltuuston asioiden valmistelu- ja täytäntöönpanotehtävät sekä talousarvion valmistelusta ja toteutumisen seurannasta vastaaminen, lisäksi hänelle kuuluu ns. rutiinitoimistotehtäviä. Hallintojohtaja on johtoryhmän jäsen ja toimii kunnanjohtajan sijaisena.

Viran pätevyysvaatimuksena on soveltuva korkeakoulututkinto sekä riittävä kokemus kunnallisalan tehtävistä ja henkilöstöjohtamisesta. Hyvä kunta-alan lainsäädännön ja sopimusjuridiikan tuntemus katsotaan eduksi paikkaa täytettäessä.

Työn menestyksellinen hoito edellyttää johtamistaitoja, joustavuutta ja hyviä sosiaalisia taitoja.

Virkaan valitun on toimitettava hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan kuukauden kuluessa valinnasta. Viran täyttämisessä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa. Palkkaus ja virkasuhteen ehdot KVTES:in mukaan.


Määräaikaan mennessä virkaan tuli neljä hakemusta. Hakemuksen jättivät seuraavat henkilöt: filosofian maisteri Timo Pärkkä Halsualta, agrologi (AMK) Susanna Tuikka Lestijärveltä, hallintotieteiden maisteri Mari-Liisa Haka Lestijärveltä ja oikeustieteen maisteri Rauno Maaninka Oulusta.

Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus päättää haastatella maisteri Timo Pärkkää ja agrologi (AMK) Susanna Tuikkaaja päättää sen jälkeen esityksestä valtuustolle viran täyttämiseksi.

Kunnanhallitus haastatteli
maisteri Timo Pärkkää ja agrologi (AMK) Susanna Tuikkaa.

Kunnanjohtajan muutettu päätösesitys
Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että hallintojohtajaksi valitaan maisteri Timo Pärkkä ja varalle agrologi (AMK) Susanna Tuikka.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.




-------------------------

Valtuusto
Valtuusto palautti yksimielisesti asian Pentti Untisen ehdotuksesta kunnanhallituksen käsiteltäväksi ja päätettäväksi hallintosäännön 45 §:n perusteella.


Merkittiin, että Mari-Liisa Haka ilmoitti esteellisyytensä eikä osallistunut asian käsittelyyn. Peruste: Hallintolaki 28 § 1. mom. kohta 1.