Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Tiistai 23.05.2017 klo 09.00-11.34
85§ SEUTUVALTUUSTON LESTIJÄRVEN EDUSTAJIEN VALINTA AJALLE 1.6.2017-31.5.2019

Kaustisen seutukunnan kunnat hoitavat seutusopimuksen ja seutukokeilulain mukaisia tehtäviä kuntalain 51 §:n tarkoittamana kuntien yhteisenä toimielimenä. Toimielimen toiminimi on Kaustisen seutukunta ja toimielimen kokoonpanosta käytetään nimitystä seutuvaltuusto. Tietoverkkotoimintojen osalta käytetään nimitystä KaseNet.

Toimielin kuuluu Lestijärven kunnan hallinto-organisaatioon. Sen toiminnassa noudatetaan, mitä toimielimen toiminnasta on säädetty ja määrätty. Seutuvaltuusto toimii seutukokeilulain 16 §:n mukaisena kokeiluseudun toimielimenä.

Seutuvaltuustossa on kunnilla yksi edustaja alkavaa 1000 asukasta kohti, kuitenkin vähintään kaksi edustajaa. Kullakin edustajalla on henkilökohtainen varajäsen. Seutuvaltuuston jäsenten ja varajäsenten tulee olla jäsenkuntien valtuutettuja tai kunnanhallituksen jäseniä. Toimielimen kokoonpano on sovitettava sellaiseksi, että se vastaa jäsenkuntien valtuustoissa edustettuina olevien eri ryhmien kuntavaaleissa saamaa ääniosuutta seutukunnan alueella kuntavaalilaissa säädetyn suhteellisuusperiaatteen mukaisesti. Seutukuntavaltuuston jäsenten toimikausi on kaksi vuotta.

Lestijärven kunta valitsee kaksi jäsentä sekä heille varajäsenet hallituksen tai valtuuston jäsenistä.

Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se valitsee seutuvaltuustoon kaksi varsinaista jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet kunnanhallituksen ja -valtuuston jäsenistä toimikaudeksi 1.6.2017-31.5.2019.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.