Lestijärven kunnan päätökset > Tekninen lautakunta > Maanantaina 20.01.2020 klo 19.00-20.51
6§ POIKKEAMISLUPAHAKEMUS/RANTA-ASEMAKAAVASSA MERKITYLLE RA-TONTILLE RAKENNETUN PARIMÖKIN MUUTOS PYSYVIKSI ASUNNOIKSI

Tmi Jukka Jylhä Konsultointi / Jukka Jylhä hakee poikkeamislupaa Lestijärven ranta-asemakaavassa merkitylle RA- tontille rakennetun parimökin muuttamiseksi pysyviksi asunnoiksi omistamalleen Lomakaarre- tilalle, RN:o 15:70.

Alueelle on v. 1997 vahvistettu Lestijärven ranta-asemakaava ja kyseessä olevan RA -tontinkokonaisrakennusoikeus on140 m2 (ranta-asemakaavan muutoskoko ranta-asemakaava-alueella v.2010, jolloin rakennoikeus nostettiin 120 m2:stä 140 m2:iin).Tontille on rakennettu lomarakennus, jonka kerrosala on137 m2 ja joka otettiin käyttöön vuonna 2008 oman ilmoituksen mukaan .
Rakennuspaikalle saa rakentaa enintään kolme rakennusta, josta erillisen saunan max. koko on 30 k-m2 ja erillisen varaston max. koko on 30 k-m2.

Maankäyttö- ja rakennuslain 172 §:n mukaan poikkeaminen ei saa:

Poikkeusta ei saa myöntää, jos se johtaa vaikutuksiltaan merkittävään rakentamiseen taimuutoin aiheuttaa merkittäviä haitallisia ympäristö- tai muita vaikutuksia.

Kunnalla on MRL 171 §:n mukainen poikkeamisvalta kun kyseessä on käyttötarkoituksenmuutos.

Hakija on kuullut naapurikiinteistöjen omistajia MRL 173 §:n ja MRA 86 §:n mukaan, eikähakemuksen johdosta jätetty huomautuksia.

vt. rakennustarkastaja

Rakentamisen ei voida katsoa tuottavan haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle tai alueidenkäytön muulle järjestämiselle, eikä vaikeuttavan luonnonsuojelun tavoitteiden eikärakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteiden saavuttamista.

Erityisperustelu:

Tontilla nykyisin sijaitseva loma-asunto on rakennettu täyttämään omakotiasumiselle asetetut rakenteelliset vaatimukset.Rakennuksen tehokkaampi käyttö on mahdollista pysyvänä asuntona ja palvelee kunnan asuntokysyntää. Rakennus on liitetty kunnalliseen vesi- ja viemärijohtoverkostoon. Rakennuspaikka rajoittuu kantatiehen 58. Kunnalle ei aiheudu lisäkuluja yksityisteiden aurauskulujen muodossa.

Tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle poikkeamisluvan myöntämistä Tmi Jukka Jylhä Konsultointi / Jukka Jylhä RA-tontille rakennetun parimökin muuttamiseksi pysyväksi asunnoksi omistamallaan Lomakaarre-tilalla, RN:o 15:70.

Päätöksestä peritään hankkeen toteuttajalta hyväksytyn taksan mukainen maksu, 200 €.
Päätös on voimassa päätöksen antopäivästä lukien kaksi (2) vuotta. Tänä aikana on haettava poikkeamispäätöstä vastaava rakennuslupa, sekä haettava rakennusluvat mahdollisille muille tontilla sijaitseville rakennuksille.

tekninen lautakunta

Tekninen lautakunta hyväksyi vt. rakennustarkastajan päätösehdotuksen.