Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Tiistai 28.01.2020 klo 09.00-12.25
14§ OIKAISUVAATIMUS LESTIJÄRVEN KUNNANHALLITUKSEN PÄÄTÖKSEEN 19.11.2019 § 174 /VERKKO KORPELA OY
Kuntalain 134 §:n mukaan kunnanhallituksen päätökseen tyytymätön saa hakea siihen oikaisua. Oikaisuvaatimus tehdään kunnanhallitukselle, jonka on käsiteltävä se kiireellisenä.
Kuntalain 137 §:n mukaan oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johonka päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä kunnan jäsen. Kunnan jäseniä ovat sekä luonnolliset henkilöt että oikeushenkilöt. Kuntalain 138 §:n mukaan oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa tiedoksisaannista.
Verkko Korpela Oy on jättänyt 2.12.2019 oheismateriaalina olevan oikaisuvaatimuksen. Yhtiön kotipaikka on Lestijärvi, joten oikaisuvaatimuksen tekijä on kunnan jäsen ja se on jätetty määräajassa.
Kunnanhallitus päätti 19.11.2019 § 174 yksimielisesti esittää:
1. huolensa Korpelan Voima kun­ta­yh­ty­män hallituksen toi­min­ta­edel­ly­tyk­sis­tä.
2. Lestijärven kunnanhallitus päättää esittää, että kutsutaan Korpelan Voima kun­ta­yh­ty­män yli­mää­räi­nen yhtymäkokous koolle käsittelemään kuntalain 34 §:ssä tar­koi­te­tun ti­la­päi­sen valiokunnan asettamista selvittämään Korpelan Voi­ma kun­ta­yh­ty­män hallituksen nauttimaa luottamusta.
3. Huomioidaan Korpelan Voima kuntayhtymän tarkastuslautakunnan (oheismateriaalina) ar­vioin­ti­ker­to­mus 13.05.2019 ja esille nousseet henkilöstöjohtamisen on­gel­mat.
4. Omistajakuntana Lestijärven kunta haluaa valvoa kuntalaisten ja yri­tys­ten sekä yleistä etua.
5. Lestijärven kunta esittää Korpelan Voiman kuntayhtymän jäsenkunnille perussopimuksen muuttamista siten, että kuntayhtymän ylimpänä toimielimenä on yhtymävaltuusto yhtymäkokouksen sijasta.
Verkko Korpela Oy:n vaatii, että Lestijärven kunnanhallitus poistaa 19.11.2019 tekemänsä päätöksen.
Verkko Korpela Oy perustelee vaatimustaan kunnanhallituksen päätöksen virheellisyydellä, koska päätöstä ei ole perusteltu hallintolain 45 §:n mukaisesti eikä sitä ole valmisteltu asianmukaisesti. Lisäksi Verkko Korpela katsoo päätöksen olevan epätarkoituksenmukainen. Päätöksen epätarkoituksenmukaisuutta koskevat perustelut on luettavissa oheismateriaalina olevasta oikaisuvaatimuksesta.
Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus toteaa, että kunnanhallituksen 29.11.2019 §174 tekemässä päätöksessä on esitetty hallintolain 45 §:ssä tarkoitetut perustelut, joten oikaisuvaatimus ei anna aihetta päätöksen muuttamiseen, joten kunnanhallitus hylkää oikaisuvaatimuksen.
Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.
Merkittiin, että Pentti Untinen ilmoitti esteellisyytensä ja poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn ajaksi. Peruste: Hallintolaki 28 § 1. mom. kohta 7.


Liitteet
Oikausvaatimus Korpela