Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Tiistai 28.01.2020 klo 09.00-12.25
21§ OSAAVAA TYÖVOIMAA KESKI-POHJANMAALLE NEUVOTTELUKUNNAN EDUSTAJAN NIMEÄMINEN
Keski-Pohjanmaan maakuntahallitus on kokouksessaan 16.12.2019 hyväksynyt Keski-Pohjanmaan osaamisstrategian 2025. Strategian käytännön toteuttaminen aloitetaan perustamalla Keski-Pohjanmaan liiton koordinoima neuvottelukunta, joka laatii kevään 2020 aikana tarkemman toimintasuunnitelman osaamisstrategian toimenpiteiden toteuttamiseksi. Neuvottelukunnan tarkoitus on nähdä laajasti alan ilmiöitä ja pystyä tekemään paikallisia päätöksiä.

Keski-Pohjanmaan osaamisstrategian lähtökohtana on turvata keskipohjalaiselle elinkeinoelämälle ja muille organisaatioille osaavaa työvoimaa nyt ja tulevaisuudessa sekä vahvistaa ja konkretisoida Keski­ Pohjanmaan maakuntaohjelmassa asetettuja osaamisen kehittämiseen liittyviä tavoitteita ja teemoja. Keski-Pohjanmaan osaamisstrategia on osa Keski-Pohjanmaan maakuntasuunnitelmaa ja maakuntaohjelmaa, jonka kehittämisteemat pitävät sisällään useita osaamiseen, työvoimaan, työllisyyteen, maakunnan vetovoimaisuuteen ja elinvoimaisuuteen sekä elinkeinojen kehittämiseen ja kilpailukykyyn liittyviä tavoitteita.

Osaamisstrategian tavoitteita ovat:
Kaikkia tavoitteita on käsitelty osaamisen, työllisyyden ja osaavan työvoiman saatavuuden näkökulmasta. Osaamisstrategia on laadittu yhteistyössä alueen osaamisen ja työllisyyden sekä osaavan työvoiman saatavuuden kehittämiseen liittyvien tahojen kanssa

Keski-Pohjanmaan liitto pyytää nimeämään organisaationne edustajan ja varaedustajan Osaavaa työvoimaa Keski-Pohjanmaalle - neuvottelukuntaanviimeistään perjantaina 31.1.2020.

Työryhmän järjestäytymiskokous pidetään torstaina 5.3.2020 klo 9.30-11.30 Keski-Pohjanmaan liitossa. Toiminnan vakiinnuttua kokouksia pidetään jatkossa kaksi kertaa vuodessa.

Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus nimeää edustajan ja varaedustajan Osaavaa työvoimaa Keski-Pohjanmaalle -neuvottelukuntaan.

Kunnanhallitus
Kunnanhallitus nimesi Lestijärven kunnan edustajaksi Tapio Tuikanja varaedustajaksi Markus Runtin Osaavaa työvoimaa Keski-Pohjanmaalle -neuvottelukuntaan.