Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Tiistai 18.02.2020 klo 09.00-11.25
38§ DIGITUEN ALUEELLINEN KOORDINOINTI KESKI-POHJANMAALLA -HANKKEEN OHJAUSRYHMÄN EDUSTAJAN NIMEÄMINEN

Keski-Pohjanmaan liitossa on alkanut Digituen alueellinen koordinointi Keski-Pohjanmaalla -hanke. Hanke on osa valtakunnallisen digituen toimintamallin toimeenpanoa, jota rahoittaa valtiovarainministeriö ja se kestää 30.10.2020 saakka.

Digituen toimintamalli on muodostunut valtiovarainministeriön AUTA-hankkeessa ja kuvaa, miten digituen saatavuus Suomessa voidaan järjestää niiden henkilöiden auttamiseksi, jotka eivät pysty käyttämään digitaalisia palveluita.

Digitukea kehitetään VM:n tavoitteiden mukaisesti, jotta sitä olisi riittävästi tarjolla ja kuntalaiset sen löytäisivät. Digiosaaminen helpottaa arjessa pärjäämistä ja osallisuutta digitaaliseen yhteiskuntaan. Sekä kunnan että maakunnan toimintaa suuntaava digituen toimintamalli on osa tätä kehittämistyötä.

Hankkeessa perustetaan erikseen alueellinen digitukiverkosto, jossa digituen palvelun tarjoajat kootaan yhteen kehittämään alueen digituen saatavuutta ja tarjontaa. Tämä verkosto koostuu henkilöistä, jotka kuntaorganisaatioissa osallistuvat enemmän tuen kehittämiseen ja organisoimiseen (esim. kirjastonhoitajat, hyvinvointi- tai osallisuusyhdyshenkilöt tms.).

Keski-Pohjanmaan liitto pyytää nimeämään edustajan Digituen alueellinen koordinointi Keski-Pohjanmaalla -hankkeen ohjausryhmään maanantaihin 24.2.2020 mennessä.

Kunnanjohtaja

Kunnanhallitus nimeää edustajan Digituen alueellinen koordinointi Keski-Pohjanmaalla -hankkeen ohjausryhmään.

Kunnanhallitus
Kunnanhallitus nimesi edustajaksi Digituen alueellinen koordinointi Keski-Pohjanmaalla -hankkeen ohjausryhmään Paula Jokelan.