Lestijärven kunnan päätökset > Tekninen lautakunta > Maanantaina 11.5.2020 klo 19.06 - 21.31
32§ YMPÄRISTÖ- JA MAA-AINESLUVAN SIIRTO S ja P TUIKKASELTA YIT SUOMI OY:lle

YIT Suomi Oy ja Pekka ja Sirkka Tuikkanen ovat allekirjoittaneet 27.3.2020 sopimuksen koskien Lestijärven kunnan teknisen lautakunnan 14.8.2017 antamaa ympäristö- ja maa-aineslupaa Dnro YL0217/Mal0117. Sopimuksessa kyseiset luvat siirtyvät YIT Suomi OY:n nimiin. YIT Suomi OY on tehnyt asian johdosta 8.4.2020 päivätyn hakemuksen kunnan ympäristö- ja maa-aineslupaviranomaiselle, jotta kyseiset luvat ja niiden velvoitteet siirrettäisiin sen nimiin.

Lain mukaan, jos ympäristö- tai maa-aineslupaan perustuva oikeus siirretään toiselle, on siirrosta viipymättä ilmoitettava lupaviranomaiselle. Luvan aikaisempi haltija vastaa kuitenkin kaikista lupaan liittyvistä velvoitteista, kunnes hänen tilalleen on hakemuksesta hyväksytty toinen. Lupaviranomainen voi määrätä, että luvan uusi haltija asettaa lupiin määrätyt vakuudet. Tuikkaset evät ole itse aloittanut lupia koskevaa toimintaa.

vtrakennustarkastaja

Lautakunta siirtää ympäristö- ja maa-aineluvan Dnro YL0217/Mal0117 YIT Suomi Oy:n nimiin ja vapauttaa Sirkka ja Pekka Tuikkasen lupaa koskevista velvoitteista. Uuden luvanhaltijan tulee toimittaa lupaa koskevat vakuudet kunnalle lupapäätöksen mukaisesti toiminnan aloituskatselmukseen mennessä.

Tästä päätöksestä peritään seuraavat maa-ainestaksaan ja kunnan ympäristölupaviranomaisen taksaan perustuvat maksut:
Sirkka ja Pekka Tuikkaselta, luvan velvoitteista vapauttaminen 150 € (maa-ainestaksa, 7§)
YIT Suomi OY:ltä, vakuuden vaihtaminen 60 € (maa-ainestaksa 5 §)

Käsittelystä ei peritä erikseen ympäristönsuojeluviranomaisen taksan mukaista yleistä käsittelymaksua (50 €/h), edellä mainitut kiinteät maksut kattavat käsittelystä aiheutuneet laskennalliset kulut.

tekninen lautakunta
Hyväksyttiinpäätösehdotuksen mukaisesti.

Aino Syri ilmoitti esteellisyytensä ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi. Peruste Hallintolaki 28§ mom. 1.

Arto Hautala osallistuu kokoukseen tämän pykälän esittelyn ajaksi ja poistuu kokouksesta asian päätöksen ajaksi.