Lestijärven kunnan päätökset > Tekninen lautakunta > Maanantaina 2.11.2020 klo 19.00-20.05
66§ LAUSUNTO LESTIJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOKSESTA KORTTELISSA 133-TUIKKA
Tilan omistaja hakee Lestijärven ranta-asemakaavan muuttamista omistamansa tilan osalta siten, että kaavalla mahdollistetaan omakotitalon rakentaminen ranta-alueen ulkopuolelle. Kaava on nykyisin matkailupalvelujen aluetta (RM) ja se on tarkoitus muuttaa osittain AO-alueeksi.RM-alueeseen kuuluu myös omistama tila , joka on myös otettava mukaan ranta-asemakaava-alueeseen korttelirakenteen vuoksi. ovat ilmoittaneet tavoitteekseen omistamansa tilan muuttamisen AO-alueeksi.

on antanut sitoumuksen ranta-asemakaavan muuttamisesta aiheutuvien kustannusten vastaamisesta.
Hakija esittää kaavan laatijaksi Plandea Oy:tä Kokkolasta.

Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus merkitsee toimitetut asiakirjat tiedoksi, päättää hyväksyä maanomistajan aloitteen ja käynnistää alueella ranta-asemakaavan muuttamisen. Kunnanhallitus päättää kuuluttaa ranta-asemakaavan vireille ja asettaa laaditut asiakirjat julkisesti nähtäville maankäyttö- ja rakennuslain 62 §:n ja maankäyttö- ja rakennusasetuksen 30§:n mukaisesti valmisteluvaiheen kuulemista varten (15vrk). Suunnitelma osallistumis- ja vuorovaikutussuunnitelmasta on esitetty kaavaselostuksessa (MRL 63§).
Kunnanhallitus päättää hyväksyä kaavan laatijaksi Plandea Oy:n.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kaavan vaihe: Ehdotusvaihe

Kunnanjohtaja

Lestijärven kunnanhallitus asettaaLestijärven ranta-asemakaavan laajennuksen nähtäville 30 päivän ajaksi maankäyttö- ja rakennuslain 27 §:n mukaisesti ja pyytää lausunnot Keski-Pohjanmaan liitolta, Etelä-Pohjanmaan eilinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta, Lestijärven kunnan tekniseltä lautakunnalta, Lestijärven osakaskunnalta sekä naapureilta.
Tällä kaavamuutoksella pyritään muutenkin edistämään Yli-Lestin venevalkaman ja kirkonkylän kalasataman väliselle alueelle pysyvän asutuksen syntymistä.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Asiavirheen korjaaminen

Kunnanhallituksen päätös 29.9.2020 174§ TUIKAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 133 kohdistui vääriin asiakirjoihin ja siten Hallintolain 50 § mukaisesti kunnanhallitus korjaa virheen ja käsittelee asian uudelleen.


Kunnanjohtaja
Lestijärven kunnanhallitus asettaaLestijärven ranta-asemakaavan laajennuksen nähtäville 30 päivän ajaksi maankäyttö- ja rakennuslain 27 §:n mukaisesti ja pyytää lausunnot Keski-Pohjanmaan liitolta, Etelä-Pohjanmaan eilinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta, Lestijärven kunnan tekniseltä lautakunnalta, Lestijärven osakaskunnalta sekä naapureilta.
Tällä kaavamuutoksella pyritään muutenkin edistämään Yli-Lestin venevalkaman ja kirkonkylän kalasataman väliselle alueelle pysyvän asutuksen syntymistä asemakaavalla.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

vt rakennustarkastaja

Suunnittelualueella on voimassa kunnanvaltuuston hyväksymä ranta-asemakaava, jossa suunnittelualue on osoitettu matkailupalveljuen alueeksi (RM), jonkarakennusoikeuden enimmäismäärä on 750 k-m2.
Kaavaluonnoksessa suunnittelualueelle muodostuisi kaksi erillispientalojen korttelialuetta (AO), joissa yhteensä kolme rakennuspaikkaa, joiden yhteenlasketuksirakennusoikeudeksi tulisi 750 k-m2. Lisäksi suunnittelualuelle jäisimatkailua palvelevien rakennusten korttelialue, jossa rakennusoikeuden enimmäismäärä on 360 k-m2.
Suunnittelualueelle rakennusoikeutta tulisi yhteensä 1110 k-m2.

Erillispientalojen korttelialueelle(AO) osoitetusta rakennusoikeudesta erillisen rantaan sijoitettavan saunan maksimikoko olisi50 k-m2. Voimassa olevan ranta-asemakaavan mukaan AO-korttelialueella erillisen saunan maksimi koko on 20 k-m2, RA-korttelialueella 30 k-m2.

Yleismääräyksien mukaanenintään 15 m2 suuruisen katoksen, esim. huvimajan saisirakentaa 15 m etäisyydelle rantaviivasta Enintään 30 m2 suuruisen katoksen, esim. puuladon saisirakentaa 30 m etäisyydelle rantaviivasta. Asuinrakennukselle on osoitettu alue, jolle saa rakentaa asuinrakennuksen. Saunan, maksimikoko 50 k-m2 saisi rakentaa vähintään 15 m etäisyydelle rantaviivasta. Muiden kuin edellä mainittujen rakennusten sijoittelusta rakennuspaikalle ei ole määräystä.


Tekninen lautakunta esittää lausuntonaan, että erillispientalojenkorttelialueiden lisäyksestäja siten myös rakennusoikeuden lisäyksestäLestijärven kirkonkylän ja Yli-Lestin välisellä alueella tulisi tehdä periaatepäätös Lestijärven kunnanvaltuustossa. Tämän periaatepäätöksen noudattaminenmahdollistaisi maanomistajien tasapuolisen kohtelun kaavamuutoksia laadittaessa. Pysyvän asutuksen muodostamista tulisi ohjata tapahtuvaksi alueelle, jossa on mahdollista liittyä kunnalliseen vesi- ja viemäriverkostoon. Kaavamuutoksia tehtäessä tulee olla riittävän selkeät määräykset rakennusten sijoittelulle rakennuspaikoilla. Muiden kuin ranta-asemakaavassa mainittuja rakennnuksia ei tule rakentaa lähemmäksi kuin 30 m rantaviivasta.Saunarakennusten koko Lestijärven kirkonkylän ja Yli-Lestin välisillä AO-korttelialueillatulisi olla enintään 30 k-m2.

Tekninen lautakunta


Tekninen lautakunta hyväksyy vt. rakennustarkastajan tekemän päätösehdotuksen.