Lestijärven kunnan päätökset > Tekninen lautakunta > Maanantaina 2.11.2020 klo 19.00-20.05
67§ TOIMENPIDELUPAHAKEMUS ENERGIAKAIVON PORAAMISEEN, MIKKO JA PIRJO LAPPI
hakevat toimenpidelupaa energiakaivon poraamiselle kiinteistöllä osoitteessa . Energiakaivon käyttötarkoitus olisi rakennuksen lämmittäminen ja jäähdyttäminen sekä käyttöveden lämmittäminen.

Vt rakennustarkastaja on pyytänyt toimenpidelupahakemuksesta lausuntoa Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksesta.

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen lausunto:
Suunniteltu energiakaivon rakennuspaikka sijoittuu Parannankankaan vedenhankintaa varten tärkeälle 1-luokan pohjavesialueelle ja kokonaan pohjaveden muodostumisalueelle. Suunnitelualue sijaitsee harjun ydinalueella, jossa maaperä on vettä hyvin johtavaa.
Energiakaivon rakentaminen pohjaveden muodostumisaluelle voi aiheuttaa Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen näkemyksen mukaan vesilain 3 luvun 2§:n (pohjaveden muuttamiskielto) ja/tai ympäristösuojelulain 17 §:n (pohjaveden pilaamiskielto) vastaisia seurauksia pohjaveden laadulle ja/tai määrälle. Energiakaivoa ei tule sijoittaa suunniteltuun paikkaan harjun ydinalueelle.
Mikäli energiakaivon suunnittelua hakemuksessa esitetylle alueelle kuitenkin jatketaan, tulee energiakaivolle hakea vesilain mukaista lupaa Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolta. ELY-keskuksen mukaan lupaa ei voi myöntää.

vt rakennustarkastaja

Tekninen lautakunta edellyttää , että energiakaivolle tulee saada ELY-keskuksen vaatima vesilain mukainen myönteinen lupa Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolta ennen toimenpideluvan myöntämistä. Aluehallintoviraston päätöksen jälkeen rakennustarkastaja voi tehdä toimenpidelupapäätöksen.

Tekninen lautakunta

Tekninen lautakunta hyväksyy vt. rakennustarkastajan tekemän päätösehdotuksen.