Lestijärven kunnan päätökset > Tekninen lautakunta > Keskiviikkona 6.9.2017 klo 19.00
60§ YMPÄRISTÖNSUOJELULAIN 167-168 §:n MUKAISEN VALVONTASUUNNITELMAN JA -OHJELMAN HYVÄKSYMINEN
Kunnan valvontaviranomaisen on järjestettävä ympäristönsuojelulain ja sen nojalla annettujen säännösten ja määräysten valvonta niin, että se on laadukasta, säännöllistä ja tehokasta ja perustuu ympäristöriskien arviointiin. Tätä varten ympäristönsuojeluviranomaisen on laadittava alueelleen säännöllistä valvontaa varten suunnitelma. Valvontasuunnitelmassa on oltava tiedot alueen ympäristöoloista ja pilaantumisen vaaraa aiheuttavista toiminnoista sekä käytettävissä olevista valvonnan voimavaroista ja keinoista. Suunnitelmassa on kuvattava valvonnan järjestämisen ja riskinarvioinnin perusteet ja valvonnasta vastaavien viranomaisten yhteistyö. Valvontasuunnitelma on tarkistettava säännöllisesti. Lestijärven kunnan valvontasuunnitelma laaditaan lähtökohtaisesti viiden vuoden jaksoille, mikä on myös tarkistusväli. Tarpeen vaatiessa tarkistusväliä voidaan lyhentää (YSL 167-168 §).

Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen on valvottava ympäristöluvanvaraisia ja rekisteröitäviä toimintoja säännöllisesti määräaikaistarkastuksin ja laadittavaa tästä valvontaohjelma.. Tarkastuskohteet ja -tiheys on määriteltävä ympäristöriskien arvioinnin perusteella. Valvontaohjelmassa on oltava tiedot valvottavista kohteista ja niihin kohdistettavista säännöllisistä valvontatoimista. Valvontaohjelma on pidettävä ajan tasalla (YSL 168 §).

Lestijärven kunnan valvontasuunnitelmaksi esitettävä luonnos on tämän pykälän liitteenä ja se esitellään kokouksessa. Kunnan valvontakohteiden riskinarviointi ja siitä aiheutuva valvonnan laadun määrittely yleisellä tasolla sisältyy suunnitelmatekstiin. Käytännön valvontaohjelmana ylläpidetään taulukkoa, jossa valvonnan aikataulut ja menetelmät kuvataan valvontakohteittain. Tämä asiakastietoja sisältävä taulukko ei ole esityslistan liitteenä, vaan se esitellään kokouksessa. Taulukkoa päivitetään jatkuvasti ja se tuodaantekniselle lautakunnalletiedoksi vuosittain, mikäli siihen on tullut oleellisia muutoksia.
Merkitään, että puheenjohtaja Jorma Koski-Vähälä poistui kokouksesta ja jääväsi itsensä (Hallintolaki 28 § kohta 3) tämän pykälän käsittelyn ajaksi. Puheenjohtajana toimi tämän pykälän käsittelyn aikana varapuheenjohtaja Eveliina Jussila.

vt rakennustarkastaja

Lautakunta tutustuu laadittuun valvontasuunnitelmaan ja -ohjelmaan ja hyväksyy ne mahdollisin muutoksin.Oleellista on arvioidakyseisen säännöllistä valvontaa koskevan aikataulutuksen asiallisuussuhteessa eri toiminnoistaaiheutuviinympäristöriskeihin. Samalla on otettava huomioon, että valvontatoimia ja tarkastuksia tehdään myös tästävalvontaohjelmastariippumatta mikäli näille ilmenee tarvetta.

tekninen lautakunta
Hyväksyttiin.