Lestijärven kunnan päätökset > Tekninen lautakunta > Tiistaina 23.3.2021 klo 19.00-21.25
16§ YMPÄRISTÖNSUOJELUVIRANOMAISEN NÄKEMYS TEERINEVAN KÄYTÖN SUUNNITTELUSTA
Lestijärven kunta on ostanut Vapolta Teerinevan. Teerineva sijoittuu lähelle Kosolankankaan tuulivoimapuistoa. Teerinevan hankekehittämisestä ja vuokraamisesta on kiinnostunutEVN Energy Oy ja alueelle mahdollisesti saisi neljä tuulivoimalaa.

Tekninen lautakunta on lain kuntien ympäristönsuojelun hallinnosta 5 §:n mukainen ympäristönsuojeluviranomainen (Lestijärven kunnan hallintosääntö, valtuuston hyväksymä 24.2.2021 10 §). Ympäristönsuojeluviranomaisen tehtäviä ovat muun muassahuolehtia omalta osaltaan ympäristönsuojelun suunnittelusta ja kehittämisestä,antaa lausuntoja sekä tehdä esityksiä ja aloitteita ympäristönsuojeluun liittyvistä asioista muille viranomaisille sekäedistää kunnan yhteistyötä muiden viranomaisten ja yhteisöjen kanssa ympäristönsuojeluasiassa (Laki kuntien ympäristönsuojelun hallinnosta 6 §).

Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen tulisi osallistua Teerinevasta käytävään keskusteluun. Asiasta on laadittu luonnos näkemykseksi.

Ympäristösihteeri:
Tekninen lautakunta keskustelee Teerinevan käytön suunnittelusta ja antaa asiasta näkemyksensä kunnanhallitukselle.

Tekninen lautakunta:
Tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle: Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen mukaan Teerinevan alueelle tarvitaan kokonaisvaltaista suunnittelua ympäristövaikutukset huomioiden. Teerinevan alueelle tulee tehdä asiantuntijoiden avulla selvitys, voidaanko alueelle rakentaa tuulivoimaa turvallisesti.


Liitteet
Erimielisyysmuistio