Lestijärven kunnan päätökset > Tekninen lautakunta > Tiistaina 23.3.2021 klo 19.00-21.25
17§ VASTINEPYYNTÖ KOSKIEN FINN SPRING OY:N YMPÄRISTÖLUVAN VALITUSTA
Vaasan hallinto-oikeus on pyytänyt Lestijärven ympäristönsuojeluviranomaiselta kirjallista vastinetta koskien Länsi- ja Sisä-Suomen Aluehallintoviraston myöntämästä Finn Spring Oy:n ympäristöluvasta tehtyä valitusta. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen tekemä valitus koskee ojaan johdettavien jätevesien päästö-arvoja. Valituksen kohteena olevassa ympäristöluvan 1. lupamääryksessä sanotaan:

"Purkuojaan ja edelleen Änäkkälänpuroon johdettavat jäte- ja hulevedet tulee johtaa hiekan- ja öljynerotuskaivon kautta tiiviissä putkessa pohjavesialueen ulkopuolelle.

Edellä mainittujen ojaan johdettavien prosessi- ja hulevesien tulee alittaa seuraavat päästöraja-arvot:
- kokonaisfosfori 0,1 mg/l
- kokonaistyppi 2 mg/l; enintään 0,1 kg/d
- kiintoaine 5 mg/l; enintään 1 kg/d
- BOD7ATU 30 mg/l; enintään 3 kg/d
- CODCr 60 mg/l; enintään 5 kg/d

Kaikki edellä mainitut arvot lasketaan mahdolliset poikkeustilanteet mukaan lukien neljännesvuosikeskiarvoina.

Mainitut arvot ovat tavoitearvoja vuoden 2022 loppuun asti, minkä jälkeen ne muuttuvat raja-arvoiksi. Mikäli ojaan johdettavat jätevedet eivät alita annettuja raja-arvoja, tulee ne johtaa käsiteltäväksi jätevedenpuhdistamolle tai toimittaa esimerkiksi säiliöautolla laitokseen, jolla on asianmukainen lupa kyseisten jätevesierien käsittelyyn.

Ojaan johdettavien jätevesien käsittelyä tulee tehostaa parhaan käyttökelpoisen tekniikan mukaisella menetelmällä. Jätevesien puhdistuksen tehostamisesta tehtävä suunnitelma tulee esittää Etelä-Pohjanmaan ELY-keskukselle tarkistettavaksi.
"

Valituksessa vaaditaan, että ojaan johdettavien jätevesien päästöraja-arvoja ei aseteta vuoden 2022 loppuun saakka tavoitearvoina vaan suoraan raja-arvoina. Ympäristölupa on kokonaisuudessaan nähtävillä AVI:n vesi- ja ympäristölupien tietopalvelussa.

Asiasta on laadittu vastineluonnos.

Ympäristösihteeri:
Tekninen lautakunta tutustuu valitukseen ja antaa siitä vastineen.

tekninen lautakunta

Tekninen lautakunta antaa vastineen luonnoksen mukaisesti.