Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Perjantai 22.09.2017 klo 09.00-11.56
175§ PUNTTISALIN SIIRTÄMINEN PÄIVÄKODIN TILOJEN VIERESTÄ LUONNONTUOTEASEMAN TILOIHIN
Valmistelija vt rakennustarkastaja Jari Kangasvieri
Luonnontuoteaseman tilat ovat siirtyneet Lestijärven vanhustenkotiyhdistykseltä kunnan omistukseen ja vastuulle. Luonnontuoteaseman tiloille ei ole ollut viime vuosina selkeää ulkopuolista vuokraajaa tai vuokratilan tarvitsijaa. Päiväkodin yhteydessä oleva punttisali on toiminnallisesti epäkäytännöllinen ja aiheuttaa haittaa päiväkodin tilojen käytölle. Punttisalin tiloissa kehittyy erilaisia hajuja, jotka leviävät päiväkodin tiloihin. Nykyinen punttisali on pieni ilmatilaltaan ja käyttäjät moittivat ilmanvaihtoa riittämättömäksi. Tila on myöskin bunkkerimainen ja siten käyttäjien kannalta ei nykyajan tavoitteiden mukainen. Luonnontuoteasema on lähes sinällään sisustettavissa punttisaliksi ja on valoisa ja ilmava.
Punttisalin siirto vaatii kiinteistöhoitajilta noin viisi henkilötyöpäivää. Luonnontuoteaseman Punttisalin käyttöön tuleva pinta-ala on 68,2 m2 ja käyttökustannus on 7,30 euroa / m2/kk eli yhteensä 497,86 euroa /kuukausi. Vuokra luetaan sivistystoimen menoihin, joihin tulee varata lisämääräraha. Siirto on tilapäinen siihen saakka kunnes koulun sisäilmaongelmat/järjestelyt on kokonaisuudessaan saatu ratkottua. Kunnan kokonaistalouteen ei siirrolla ole merkitystä, koska Luonnontuoteasemalla ei ole selkeää muuta tarvetta.
Uudesta punttisalin paikasta/tilasta jatkossa käytetään nimitystä Kuntosali.

Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus hyväksyy punttisalin siirron nykyisistä tiloista Luonnontuoteaseman tiloihin ja esittää valtuustolle 1.500,- euron ylitysoikeutta Liikuntatoimen talousarviokohtaan 13037.

Kunnanjotajan muutettu päätösesitys
Kunnanhallitus siirtää asian käsittelyä tarkempien tilasuunnitelmien tekemiseksi.

Kunnanhallitus

Hyväksyttiin.