Lestijärven kunnan päätökset > Tekninen lautakunta > Maanantaina 25.9.2017 kello 19:00-21:00
64§ LAUSUNTO VAASAN HALLINTO-OIKEUDELLE A. HIETAPAKAN RAKENNUSLUVASTA TEHDYSTÄ VALITUKSESTA
Vaasan hallinto-oikeus on 30.8.2017 pyytänyt tekniseltä lautakunnalta lausuntoa Mikko ja Pirjo Lapin sekä Harri ja Tarja Rantalan valituksesta koskien A. Hietapakka kp:lle 21.6.2017 § 37 myönnettyä ravintolan ja terassin rakennuslupaa tilalla Urpila RN:o 21:20. Hallinto-oikeuden asian diaarinumero on 00993/17/41113.

Valittajien vaatimukset:
Teknisen lautakunnan päätös on kumottava ja kyseessä oleva rakennuslupahakemus on hylättävä.
Tämän lisäksi hallinto-oikeuden on välittömästi ennen pääasian ratkaisemista erillisellä päätöksellä kumottava teknisen lautakunnan päätös aloittamisoikeuden myöntämisestä ennen päätöksen laoinvoimaiseksi tulemista ja kiellettävä /keskeytettävä kyseisen päätöksen täytäntöönpano.

valmistelija: vt rakennustarkastaja Jari Kangasvieri

A. Hietapakka kp:n rakennukselle on myönnetty rakennuslupa vuonna 1959. Alkuperäinen rakennuslupa on myönnetty baarin ja asuinrakennuksen käyttötarkoitukseen. Baarin tiloja on laajennettu asuinrakennuksen puolelta vuonna 1978 myönnetyllä luvalla. Baarin tiloja on laajennettu nyt myönnetyllä luvalla. Baari / ravintola toimintaa on ollut kiinteistöllä koko rakennuksen olemassaoloajan yli 50 vuotta. Kaavaa alueelle laadittaessa kyseinen toiminta on ollut tiedossa ja huomioitu. Nyt luvan myöntämisen yhteydessä lähinaapurit ovat antaneet laajennukselle hyväksynnän. Rakennuslupaa käsiteltäessä Myllyrinne RN:o 21:64 kiinteistön omistajan kuulemista ei pidetty tarpeellisena. Luvan myöntämisen jälkeen valittajien esittämän kritiikin seurauksena suoritettiin 5.7.2017 Myllyrinne -tilan omistajan kuuleminen. Kyseisellä omistajalla ei ollut myönnettyyn rakennushankkeeseen mitään huomautettavaa. LIITE64.

Varatuomari Hannu Laakson valituksen täydennyksessä sivulla 3 kuvaamalla kiinteistöllä 421-401-21-60 sijaitsee puhelinlaitostoimintaan tarkoitettu kohtuullisen suuri rakennus. Näinollen kiinteistöllä on selkeästi toimintaa.

Rakennuksen käyttösuunnitelmalle, naapuruussuhdelain perusteella, on haettu ja myönnetty ympäristölupa 21.09.2016. Luvasta on valitettu HO:teen ja siellä luvan käsittely on kesken.

rakennustarkastaja

Tekninen lautakunta katsoo, että myönnetty rakennuslupa on vallitsevan kaavan mukainen eikä aiheuta haittaa tai arvonmenetystä valittajien omaisuudelle. Luvan myöntämiseen tarvittava naapurien kuuleminen on suoritettu riittävässä laajuudessa. Myönnetty rakennuslupa turvaa rakennusluvan saajan oikeudet. Kiinteistön käyttö tapahtuu ympäristöluvan mukaisilla ehdoilla ja laajuudessa.

tekninen lautakunta

Tekninen lautakunta hyväksyy tehdyn päätösesityksen.