Lestijärven kunnan päätökset > Tekninen lautakunta > Tiistaina 8.6.2021 klo 19.00-21.41
30§ LESTIJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS: KIISKILÄ

Juho Kiiskilä hakee Lestijärven ranta-asemakaavan muuttamista kiinteistöjen 421–401–2–33 ja 421–401–2–35 osalla. Kaavamuutosalueelle on osoitettu voimassa olevassa kaavassa maatilan talouskeskus, viheraluetta sekä maa- ja metsätalousaluetta.

Tavoitteena on muodostaa kolme omarantaista rakennuspaikkaa siten, että rakennusala sijoittuu min. 100 metrin etäisyydelle järvenrannasta sekä yksi rakennuspaikka ranta‐alueen ulkopuolelle. Lisäksi rakennuspaikkojen ja rannan väliin osoitetaan ajoyhteys viereisen loma‐asutuksen käyttöön.

Kiiskilä esittää kaavan laatijaksi työn suorittamiseen lupautunutta Plandea Oy:tä, Pekka Kujala, YKS 549.

Juho Kiiskilä sitoutuu vastaamaan ranta-asemakaavan muuttamisesta aiheutuvista kustannuksista.

Kunnanjohtaja

Kunnanhallitus merkitsee toimitetut asiakirjat tiedoksi, päättää hyväksyä maanomistajan aloitteen ja käynnistää alueella ranta-asemakaavan muuttamisen. Kunnanhallitus päättää kuuluttaa ranta-asemakaavan vireille ja asettaa laaditut asiakirjat julkisesti nähtäville maankäyttö- ja rakennuslain 62 §:n ja maankäyttö- ja rakennusasetuksen 30§:n mukaisesti valmisteluvaiheen kuulemista varten (15vrk). Suunnitelma osallistumis- ja vuorovaikutussuunnitelmasta on esitetty kaavaselostuksessa (MRL 63§).

Kunnanhallitus päättää hyväksyä kaavan laatijaksi Plandea Oy:n.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Plandea Oy on laatinut alueelta kaavaluonnosasiakirjat valmisteluvaiheen kuulemista varten.

Ranta-asemakaavan muutoksella mahdollistetaan yhden uuden omakotitalon sekä kahden uuden loma-asunnon rakentaminen, lisäksi alueella olevat vanhan maatilan rakennukset osoitetaan maatilan talouskeskusten korttelialueena. Kerrosluku kaikilla korttelialueilla on I½, rakennusoikeutta maatilan talouskeskukselle on osoitettu 500m2, rantasaunalle 30m2, uudelle omakotitontille 250m2 ja kummallekin loma-asuntotontille 140m2.

Uusi rakentaminen sijoittuu kauemmas rannasta, joten rakennuspaikkojen rakentuminen ei muuta maisemaa merkittävästi.


Kunnanjohtaja

Lestijärven kunnanhallitus päättää asettaa laaditut asiakirjat julkisesti nähtäville 30 päivän ajaksi maankäyttö- ja rakennuslain 27 §:n mukaisesti ja pyytää lausunnot Keski-Pohjanmaan liitolta, Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta, Lestijärven kunnan tekniseltä lautakunnalta, Lestijärven osakaskunnalta sekä naapureilta.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tekninen lautakunta

Vt. rakennustarkastaja:

Teknisellä lautakunnalla ei ole huomauttamista laadituista asiakirjoista.

tekninen lautakunta

Jonna Kumpulainen teki poikkeavan esityksen: Poistetaan kaavasta AO tontti. Roni Brandt kannatti Jonna Kumpulaisen esitystä Suoritetaan äänestys vt. rakennustarkastajan esitys JAA 0 ja Jonnan Kumpulainen EI 6 ääntäPerustelut: Huomioidaan maatalousyrittäjä ja kohdellaan tasavertaisesti kuntalaisia. Lautakunta kannatti esitystä yksimielisesti.