Lestijärven kunnan päätökset > Sivistys- ja hyvinvointilautakunta > Keskiviikko 4.10.2017 klo 19.00-20.15
36§ PÄIVÄKOTIAPULAISEN TOIMEN TÄYTTÄMINEN OPPISOPIMUSTYÖSUHTEELLA

Valmistelija Kirsi Salonen

Päiväkodissa on päiväkotiapulaisen toimi, joka on tällä hetkellä täyttämättä. Lähihoitajaa vastaava päiväkodin työntekijä on nimikkeeltään lastenhoitaja/lastenohjaaja. Lastenohjaajaoppisopimustyösuhteisen työntekijän palkkaaminen auttaisi päiväkodin työvuorojärjestelyjä, jolloin voisi taata lakisääteisen työtekijämäärän myös aamuihin ja arkivapaisiin. Opiskelu kestäisi noin kaksi vuotta ja kunnalta vaadittava viikkotuntimäärä on 25 h/vko. Osa-aikaisen lastenohjaajaoppisopimustyöntekijän palkkakulut ovat noin 1300 euroa/kk, josta oppisopimustoimisto maksaa työnantajalle 100-150 euroa/kk. Loppuvuodelle 2017 työntekijän palkkakulut ovat sivukuluineen noin 5000 euroa. Lisäkuluja ei palkkauksessa tulisi kunnalle, kun päiväkotiapulaisen toimeen otetaan lastenohjaajaoppisopimussuhteinen työntekijä. Päiväkodilla lyhyitä työsuhteita tehneellä Sirpa Parkkilalla on mahdollisuus aloittaa lapsi- ja perhetyön perustutkintoon (LaPe) johtava oppisopimustyösuhde lastenohjaajan koulutuksessa. Oppisopimussuhde on samalla määräaikainen työsuhde.

Perusopetuksen rehtori

Sivistyslautakunta päättää täyttääpäiväkotiapulaisen paikan oppisopimussuhteisella työntekijällä lapsi- ja perhetyön (LaPe) oppisopimuskoutuksen aloittavan Sirpa Parkkilan kanssa. Oppisopimussuhde on määräaikainen työsuhde ajalla 5.10.2017-31.12.2019.

Sivistyslautakunta:
Hyväksyttiin. Merkittiin, ettäSirpa Parkkilailmoitti esteellisyytensä ja poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn ajaksi. Peruste: Hallintolaki 28 § 1. mom. kohta 1.