Lestijärven kunnan päätökset > Tekninen lautakunta > Torstaina 12.10.2017 kello 19:00
72§ KOULUN SISÄILMATUTKIMUS

Tekninen lautakunta päätti 9.8.2017 nimetä jäsenet sisäilmatyöryhmään, jonka tehtävänä pyrkiä ennaltaehkäisemään sisäilmaongelmia sekä yhteistyössä eri ammattiryhmien kanssa käsitellä ja pyrkiä ratkaisemaan pitkäkestoisia ongelmatilanteita. Sisäilmatyöryhmä informoi teknistä lautakuntaa saaduista tutkimustuloksista ja sovituista suunnitelmista. Kokousten pöytäkirjat asetetaan tekniselle lautakunnalle tiedoksi.

Sisäilmatyöryhmä kokoontui ensimmäisen kerran 30.8.2017, muistio on liitteenä. LIITE72A.

Lestijärven koulun kuntotutkimusraportti (LIITE72B) on valmistunut 21.9.2017, ja se saatiin käyttöön 25.9.2017. Sisäilmatyöryhmä kokoontui 28.9.2017 keskustelemaan jatkotoimenpiteistä. Kokousmuistio on liitteenä. LIITE72C.

Koulun kuntotutkimuksen perusteella tehtiin seuraavanlaisia toimenpidesuosituksia:

Vanhalla puolella on niin suuri korjaustarve, että korjaaminen ei ole kannattavaa, vaan järkevämpää olisi purkaa rakennus ja rakentaa uudet korvaavat tilat.Uusi osa järkevää korjata ja tilat nykyaikaistaa. Päiväkodin tilat tulee remontoida.

Altistumisen seuranta osoittaa, että useat sekä opettajat että oppilaat oireilevat. Työterveyshuolto dokumentoi yhteydenotot ja ohjaa tfyfarvittaessa lääkärille. Altistumisen vähentämiseksi koulun toimintoja on sijoiteltu uudelleen. Kirjaston yläkertaan on siirretty mm. oppilaskunnan tila sekä muita toimintoja.

Päiväkodin uudelleen sijoittamiseksi on käyty läpi tyhjillään olevia tiloja. Kartoituksen perusteella parhaaksi vaihtoehdoksi on osoittautunut entinen Ylilestin koulu (Tuikkula). Valmistelut tilan vuokraamiseksi päiväkodin käyttöön ovat käynnissä.
Tekninen toimi valmistelee tarjouspyynnön päiväkodin tilojen saneeraamiseksi koulun käyttöön. Remontti pyritään toteuttamaan mahdollisimman pian.

rakennustarkastaja
Lautakunta tutustuu sisäilmatyöryhmän muistioihin sekä koulun kuntotutkimusraporttiin ja toteaa tarpeen jatkotoimenpiteiden valmisteluun.

tekninen lautakunta
Hyväksyttiin.
Lautakunta tutustuu koulukeskukseen.