Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Maanantai 30.10.2017 klo 09.00-12.01
184§ JÄRVISEUDUN JÄTELAUTAKUNTAA KOSKEVAN SOPIMUKSEN PÄIVITTÄMINEN
Järviseudun jäteltk 19.9.2017 § 26
Uuden kuntalain hallintosääntöä koskevien määräysten lähtökohtana on, että kaikki johtosäännöllä määrättävät asiat kootaan hallintosääntöön, jolloin ei tarvita muita johtosääntöjä. Hallintosääntöön otetaan määräykset, jotka aiemmin olivat valtuuston työjärjestyksessä, hallintosäännössä, toimielinten johtosäännöissä ja tarkastussäännössä.
Alajärven kaupunginvaltuusto on 22.5.2017 hyväksynyt uuden hallintosäännön ja kumonnut Järviseudun jätelautakunnan johtosäännön. Uusi hallintosääntö tuli voimaan 1.6.2017. Uudessa hallintosäännössä on määrätty jätelautakunnan kokoonpanosta sekä tehtävistä ja toimivallasta kumotun jätelautakunnan johtosäännön mukaisesti.
Hallintosääntöön ei ole sisällytetty kumotun johtosäännön kaikkia asioita, vaan osa on syytä sisällyttää kuntien väliseen sopimukseen. Näin ollen kuntien välinen sopimus on syytä päivittää.
Hallintosihteeri on laatinut luonnoksen kuntien väliseksi sopimukseksi (liite 2).
Valmistelija: hallintosihteeri Henna Matintupa, p. (06) 2412 2230, 040 522 2656, henna.matintupa(at)alajarvi.fi
hallintosihteeri
Järviseudun jätelautakunta esittää jätelautakunnan toimialueen kuntien valtuustojen hyväksyttäväksi päivitetyn sopimuksen Järviseudun jätelautakunnasta (liite 2).
Järviseudun jätelautakunta
Hyväksyttiin.
Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus esittää, että valtuusto hyväksyy oheisen liitteen mukaisen päivitetyn sopimuksen Järviseudun jätelautakunnasta.
Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.