Lestijärven kunnan päätökset > Tekninen lautakunta > Tiistaina 7.12.2021 klo 18.30-20.30
149§ VASTINE SELVITYSPYYNTÖÖN
Lestijärven kunnan tekniselle lautakunnalle on saapunut 5.6.2021 selvityspyyntö koskien kunnan kiinteistönhoitojärjestelyä.Selvityspyyntö on tuotu lautakunnalle tiedoksi 8.6.2021 pidetyn kokouksen muissa asioissa §:ssä 38, jossa on todettu, että lautakunta antaa vastineensa selvityspyyntöön myöhemmässä kokouksessa. Tekniselle lautakunnalle on saapunut 21.6.2021 oikaisuvaatimus koskien 8.6.2021 pidetyn kokouksen §:ää 38.Oikaisuvaatimuksessa vaaditaan lautakuntaa kumomamaan tehty päätös. Teknisen lautakunnan 8.6.2021 pidetyn kokouksenpöytäkirjan liitteenä olevassa oikaisuvaatimusohjeessa on virheellisesti ollut mukana § 38, vaikka kyseessä ei ole lopullinen päätös vaan asian valmistelua.

Vastineluonnos 5.6.2021 saapuneeseen selvityspyyntöön:

Selvityspyynnössä pyydetään tietoja, milloin ja mikä toimielin on tehnyt päätöksen koulukeskukselle palkatusta kiinteistönhoitajasta sekä miksi koulukeskukselle palkataan oma kiinteistönhoitaja, vaikka kunnassa on käytössä keskitetty kiinteistönhoitojärjestelmä.

Koulukeskukselle on palkattu teknisen johtajan päätöksellä 29.3.2021 oppisopimuksella kiinteistönhoitaja. Teknisen lautakunnan toimialaa johtaa tekninen johtaja, jonka ratkaisuvaltaan kuuluu päättää oppisopimuskoulutukseen valittavat (Lestijärven kunnan hallintosääntö, Tomialajohtajat § 17). Koulutuksen tai määräaikaisen työsopimuksen loputtua kiinteistönhoitajan toimi laitetaan haettavaksi.

Koulukeskukselle nähtiin tarpeelliseksi palkata kiinteistönhoitaja, joka perehtyy uuden koulun tekniikkaan ja työtehtäviin. Jatkossa on tarkoitus, että kiinteistönhoitajat osalistuvat tarpeen vaatiessa kaikkeen kiinteistöhoitoon liittyvään toimintaan. Otetaan käyttöön sisäinen koulutus: Koulutetaan/ perehdytetään työtehtäviä toisille. Tällä pyritään varmistamaan työtehtävien hoitaminen esim. lomien aikana.
Otetaan käyttöön kuukausi palaverit, joka kuukauden ensimmäinen maanantai kokoonnutaan. Tämän tarkoitus on, että tehdään työ/ tilanne päivitys, sovitaan lomien sijaistaminen.jne.
Tekinen johtaja:
Lautakunta merkitsee oikaisuvaatimuksen tiedoksi ja toteaa, että valmistelua koskevaan päätökseen ei ole tarvetta hakea muutosta. Lautakunta antaa luonnoksen mukaisen vastineen selvityspyyntöön.

Tekninen lautakunta:

Lautakunta merkitsee oikaisuvaatimuksen tiedoksi ja totea, että valmistelua koskevaan päätökseen ei ole tarvetta hakea muutosta. Työtehtävien selkeyttämiseksi lautakunta toteaa, että jokaiselle kiinteistönhoitajalle annetaan oma vastuualue.
Vastuualueet jaetaan teknisen johtajan toimesta 31.1.2022 mennessä.