Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Maanantai 30.10.2017 klo 09.00-12.01
197§ PÄIVÄRANNAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS
Tilojen 7:38 ja 7:37 omistajat Esa ja Pirjo Kiiskilä hakevat ranta-asemakaavan muuttamista omistamiensa tilojen osalta, että ranta-asemakaavalla muodostetaan lomakylän RM-rakennuspaikkoja yhteisrantaisina.
Tällä ranta-asemakaavan muutoksella mahdollistetaan uuden, luontoarvoja kunnioittavan lomakylän rakennuspaikkojen rakentuminen. Ranta-asemakaavalla toteutetaan osaltaan monimuotoisen lomailun ja työmatkailun majoitustarpeisiin kapasiteettia.
Kaava-alue sijoittuu Lestijärven koillisrantaan Taivallahden ja Möttösen peltokedon kohdilla. Kaava-alueelle ei ole kantatilaselvityksen perusteella omarantaisten loma-asuntojen rakennuspaikoille yhtään osoitettavaa rakennusoikeutta. Voimassa oleva ranta-asemakaava on 1970-80 -lukujen taitteesta ja on täyteen rakennettu. Jo aikaisemmin oli Taivalsaari rakennettu täyteen loma-asuntoja ja nykyisessä kaavassa nuo rakennuspaikat on huomioitu. Alue on pääosin rakentamatonta ranta-aluetta, metsää ja ojitettua suota. Alueelle johtaa hyväkuntoisia metsäautoteitä, joiden hallinta ja hoito voidaan selvittää kaavatyön rinnalla. Kaava-alueet ovat yksityisomistuksessa. Lomakylän kooksi on alustavasti ajateltu 30...50 majoituspaikkaa / 8...10 erillisrakennusta.
Kaavoitusprosessin aikana arvioidaan niitä tulevia vaikutuksia, joita kaava aiheuttaa maisemarakenteeseen, ympäristön kantokykyyn, liikennöintiin alueella, teknisen huollon
järjestämiseen sekä luontoon yleensä ja luontoarvojen hyödyntämiseen erä- ja turistimatkailussa. Sosiaalisia ja kulttuurisia sekä yhdyskuntataloudellisia vaikutuksia arvioidaan myös.
Hakijat ovat antaneet sitoumuksen muutoksesta aiheutuvien kustannuksista vastaamisesta, kaavan laatija on arkkitehti Esa Säkkinen.
Kunnanhallitus merkitsi kokouksessaan 16.6.2015 § 93 osallistumis- ja arviointisuunnitelman Päivärannan ranta-asemakaavan muutoksista tiedoksi. Kunnanhallitus päätti, että osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta järjestetään maankäyttö- ja rakennuslain 63 §:n mukainen tilaisuus mielipiteen esittämiseen asettamalla osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtäville (14 vrk:n ajaksi)18.6.-2.7.2015 ja samalla kuulutettiin kaavoittaja ja aluerajaus.
Kunnanhallitus hyväksyi Päivärannan ranta-asemakaavan muutoksen luonnoksen kokouksessaan 27.9.2016 § 129. Kaavaluonnos päätettiin asettaa nähtäville 30 vrk:n ajaksi ajalle 10.10.-8.11.2016, kuulutus julkaistiin sanomalehti Keskipohjanmaassa, kunnan ilmoitustaululla, kuntatiedotteessa ja kunnan internet-sivuilla. Kaavaluonnoksesta pyydettiin lausunnot Etelä-Pohjanmaan ELY-keskukselta, Keski-Pohjanmaan liitolta, Lestijärven osakaskunnalta ja tekniseltä lautakunnalta. Osallisille annetaan oikeus jättää kaavaluonnoksesta muistutus sen nähtävilläoloaikana.
Kaavaluonnoksesta on jättänyt oheisen liitteen mukaisen lausunnon Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus 28.10.2016.
Kunnanjohtaja
Lestijärven kunnanhallitus asettaa Lestijärven ranta-asemakaavan laajennuksen nähtäville 30 päivän ajaksi maankäyttö- ja rakennuslain 27 §:n mukaisesti ja pyytää lausunnot Keski-Pohjanmaan liitolta, Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta, Lestijärven kunnan tekniseltä lautakunnalta, Lestin osakaskunnalta sekä naapureilta.

Kunnanjohtajan muutettu päätösesitys
Kunnanhallitus siirtää asian käsittelyn seuraavaan kokoukseen kaava-asiakirjojen täydentämiseksi.
Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.

Merkittiin, että Mari-Liisa Haka ilmoitti esteellisyytensä ja poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn ajaksi. Peruste: Hallintolaki 28 § 1. mom. kohta 1.
-------------------------
---

Kunnanjohtaja
Lestijärven kunnanhallitus asettaa Lestijärven ranta-asemakaavan laajennuksen nähtäville 30 päivän ajaksi maankäyttö- ja rakennuslain 27 §:n mukaisesti ja pyytää lausunnot Keski-Pohjanmaan liitolta, Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta, Lestijärven kunnan tekniseltä lautakunnalta, Lestin osakaskunnalta sekä naapureilta.

Kunnanhallitus

Hyväksyttiin.