Lestijärven kunnan päätökset > Valtuusto > Tiistai 07.11.2017 klo 18.00-20.07
64§ SIDONNAISUUSREKISTERI

Tark.ltk 18.10.2017 § 17

Sidonnaisuuksien ilmoittamisesta säädetään Kuntalain (410/2015) 84 §:ssä seuraavasti:
”Tämän pykälän 2 momentissa tarkoitetun kunnan luottamushenkilön ja viranhaltijan on tehtävä sidonnaisuusilmoitus johtotehtävistään sekä luottamustoimistaan elinkeinotoimintaa harjoittavissa yrityksissä ja muissa yhteisössä, merkittävästä varallisuudestaan sekä muistakin sidonnaisuuksistaan, joilla voi olla merkitystä luottamus- ja virkatehtävien hoitamisessa.

Velvollisuus ilmoittaa sidonnaisuuksista koskee kunnanhallituksen ja maankäyttö- ja rakennuslaissa (132/1999) tarkoitettuja tehtäviä hoitavan toimielimen jäseniä, valtuuston ja lautakunnan puheenjohtajaa ja varapuheenjohtajia, kunnanjohtajaa, pormestaria ja apulaispormestaria sekä kunnanhallituksen ja lautakunnan esittelijää. Ilmoitus on tehtävä kahden kuukauden kuluessa siitä kun henkilö on tehtäväänsä valittu. Henkilön on myös ilmoitettava viivytyksettä sidonnaisuuksissa tapahtuneet muutokset.

Sidonnaisuusilmoitus tehdään tarkastuslautakunnalle, joka valvoo ilmoitusvelvollisuuden noudattamista ja saattaa ilmoitukset valtuuston tiedoksi. Tarkastuslautakunta voi tarvittaessa kehottaa ilmoitusvelvollista tekemään uuden ilmoituksen tai täydentämään jo tehtyä ilmoitusta.

Kunnan on pidettävä sidonnaisuuksista rekisteriä yleisessä tietoverkossa, jollei salassapitoa koskevista säännöksistä muuta johdu. Ilmoitusvelvollisuuden piiriin kuuluvat luottamustoimen tai tehtävän päättyessä henkilöä koskevat tiedot on poistettava rekisteristä ja tietoverkosta."

Järjestelmän käyttöä varten tarkastuslautakunta nimeää palvelulle pääkäyttäjän, tarkastajat ja hyväksyjän.

Päätösesitys

Päättää merkitä tiedoksi kuntalaissa (410/2015) tarkastuslautakunnan tehtäväksi säädetyn sidonnaisuuksien ilmoittamisen.
Valitsee järjestelmälle pääkäyttäjän, tarkastajat ja hyväksyjän.
Saattaa ilmoitukset valtuustolle tiedoksi.


Päätös
Tarkastuslautakunta päätti, että reksiterinpitäjänä toimii tarkastuslautakunta. Järjestelmän pääkäyttäjäksi, tarkastajaksi ja hyväksyjäksi nimetään toimistosihteeri Jarmo Kanninen.

Tarkastuslautakunta totesi, että Harri Tuikan ilmoitusta on tarpeen täydentää ilmoitusvelvollisuuden osalta.
Tarkastuslautakunta päätti antaa sidonnaisuusilmoitukset valtuustolle tiedoksi ja julkaista ne yleisessä tietoverkossa.

Valtuusto

Valtuusto merkitsi tiedokseen sidonnaisuusilmoitukset.






Liitteet
Sidonnaisuusilmoitukset