Lestijärven kunnan päätökset > Tekninen lautakunta > Tiistaina 25.1.2022 klo 18.30-19,56
78§ TEOLLISUUSJÄTEVESISOPIMUS FINN SPRING OY:N JA KUNNAN VÄLILLÄ
Lautakunnan jäsenet keskustelevat alustavasti ko teollisuusjätevesisopimusluonnoksesta.Lopullinen sopimus tuodaan myöhemmin lautakunnan päätettäväksi.

Kinnulan ja Lestijärven kunnan yhteinen jätevedenpuhdistamo on valmistumassa. Tässä yhteydessä on hyvä tehdä uusi teollisuusjätevesisopimus Finn Spring Oy:n ja Lestijärven kunnan välillä vastaamaan uuden jätevesipuhdistamon vaatimuksia.
Tausta
Finn Spring Oy:n virvoitusjuomatehdas toimii Lestijärvellä osoitteesa Tikantie 70 .Laitoksella on voimassa olevan ympäristöluvan mukaan valmistaa ja pullottaa virvoitusjuomia 72 000 m3 vuodessa ja 200 m3 vuorokaudessa. Nyt jätevesien puhdistamisesta vastaa Kinnulan kunta ja uuden jätevesipuhdistamon valmistuttua Kinnulan Keskuspuhdistamo Oy (omistaa Lestijärven ja Kinnulan kunnat). Virvoitustehdas toimii viitenä päivänä viikossa yhdessä työvuorossa. Viemäriverkkoon johdetaan n. 3000 m3 vuodessa pesu- ja huuhteluvesiä ja kaikki sosiaalijätevedet (100-200 m3 vuodessa)

Yleiset sopimusehdot
Nykyistä toimintaa koskeva sopimus päivitetään, mikäli Finn Spring Oy:n tuotantolaitoksen kapasiteettia kasvatetaan tai muutetaan. Mikäli esitetyt pitoisuudet tai jäteveden määrä kasvaa merkittävästi, on Lestijärven kunnalla oikeus keskeyttää viemärivesien vastaanotto.

Koska Finn Spring Oy:n prosessivesi on laadultaan väkevämpää kuin keskimääräinen asumajätevesi, peritään Finn Spring Oy:ltä korotettua jätevesimaksua. Kokonaislaskutus koostuu käsittely-, johtamis- ja perusmaksusta. Käsittely- ja johtamismaksu määräytyvät käsittelymaksukaavan mukaan tai Lestijärven kunnan voimassa olevan taksan mukaisesti, samoin perusmaksu Lestijärven voimassa olevan taksan mukaisesti. Finn Spring Oy:n tulee ilmoittaa jätevesimittarilukemat kuukausittain Lestijärven kunnalle.Jätevesimaksu tarkastetaan erikseen jokaiden kuukauden osalta.

Sopimusosapuolet noudattavat kulloinkin voimassa olevia Vesihuoltolaitosten yleisiä toimitusehtoja (nykyiset päivätty 2016).Mikäli Finn Spring Oy:n virvoitustehtaan jätevesien määrä tai laatu muuttuu, sopimusta tarkistetaan, tarkistetaan myös viemärilaitoksen toiminnan tai vesiensuojelun turvallisuuden takia on tarpeellista tai mikäli olosuhteet, säädökset tai viranomaisen velvoitteet merkittävästi muuttuvat.

3. Finn Spring Oy:n jäteveden määrä ja laatu
Finn Spring Oy:n jätevesien määrä saa olla enintää 20 m3/d ja 10 m3/h.

Viemäriin johdettavat teollisuusjätevedet eivät saa sisältää Kinnulan jätevedenpuhdistamon biologista toimintaa haittaavia aineita.

4. Tarkkailu
Finn Spring Oy tarkkailee viemäriverkkoon johtamansa jäteveden laatua tämän sopimuksen (liite3) ja ympäristönsuojeluviranmomaisen hyväksymän tarkkailusuunnitelman mukaisesti.

Finn Spring Oy:n lähtevän jäteveden mittausasema liitetään Kinnulan Keskuspuhdistamon valvomoon, jolloin puhdistamo pystyy seuraamaan reaaliajassa viemäriin johdettavan jäteveden laatua.

5. Sopimusosapuolten vastuut
Lestijärven kunta vastaa osaltaan siitä, että Finn Spring Oy:llä on sopimuksen mukainen jäteveden johtamis- ja käsittelykapasiteetti käytössään koko sopimuksen voimassaoloajan.

tekninen johtaja
Tekninen lautakunta keskustelee ko teollisuusjätevesisopimusluonnoksesta ja se tuodaan myöhemmin lautakunnan päätättäväksi.

tekninen lautakunta
Keskusteltiin asiasta