Lestijärven kunnan päätökset > Valtuusto > Tiistai 07.11.2017 klo 18.00-20.07
70§ LESTIJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN LAAJENNUS/JOKELA 11:126
Tilan Jokela (11:126) omistaja Jarmo Jokela hakee Lestijärven ranta-asemakaavan laajentamista omistamansa tilan osalta siten, että mahdollistetaan uusien luontoarvoja kunnioittavien loma-asuntojen rakennuspaikkoja.
Hakija on antanut sitoumuksen laajennuksesta aiheutuvien kustannusten vastaamisesta ja kaavan on laatinut Esa Säkkinen.
Kunnanhallitus merkitsi osallistumis- ja arviointisuunnitelman Lestijärven ranta-asemakaavan muutoksesta tiedokseen kokouksessaan 20.10.2015 § 144. Kunnanhallitus päätti järjestää osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta maankäyttö- ja rakennuslain 63 §:n mukaisen tilaisuuden mielipiteen esittämiseen asettamalla osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtäville (14 vrk:n ajaksi) ja samalla kuulutettiin kaavan laatija ja aluerajaus.
Lestijärven kunnanhallitus hyväksyi 31.3.2016 Lestijärven ranta-asemakaavan laajennuksen luonnoksen. Kaavaluonnos asetettiin nähtäville 14 vrk:n ajaksi ajalle 4.-18.4.2016, kuulutus julkaistiin sanomalehti Keskipohjanmaassa, kunnan ilmoitustaululla, kuntatiedotteessa ja kunnan internet-sivuilla. Kaavaluonnoksesta pyydettiin lausunnot Etelä-Pohjanmaan ELY-keskukselta, Keski-Pohjanmaan liitolta, Lestijärven osakaskunnalta. Osallisille annettiin oikeus jättää kaavaluonnoksesta muistutus sen nähtävilläoloaikana.
Kaavaluonnoksesta saatiin kolme lausuntoa ja kaksi muistutusta. ELY-keskus esitti, että tulee laatia luontoselvitys ja antaa arvio kaavaratkaisujen vaikutuksesta Natura 2000
-alueen suojeluperusteisiin sekä toisessa lausunnossaan muistutti kaavoittajaa Lestijärven kuntaa asiakirjateknisistä asioista. Keski-Pohjanmaan liitto ilmoitti tarkistuksestaan kaavan suhteista maakuntakaavaan.
Lausunnot ovat pöytäkirjan liitteenä.
Kunnanhallitus asetti Lestijärven ranta-asemakaavan laajennuksen nähtäville 30 päivän ajaksi ajalle 10.10.-8.11.2016 maankäyttö- ja rakennuslain 27 §:n mukaisesti ja pyysi lausunnot Keski-Pohjanmaan liitolta, Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta, Lestijärven osakaskunnalta ja Lestijärven kunnan tekniseltä lautakunnalta.

Kaavaehdotuksesta saatiin kaksi lausuntoa Etelä-Pohjanmaan ELY-keskukselta ja Lestijärven kunnan tekniseltä lautakunnalta, lausunnote ovat liitteenä. Kaavan laatija on tehnyt oheisen liitteen mukaisen vastineen ELY-keskuksen lausuntoon.

Kunnanjohtaja
kunnanhallitus esittää valtuustolle Lestijärven ranta-asemakaavan muutoksen hyväksymistä tilan Jokela (11:126) osalta.


Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.

------------------------- Valtuusto
Valtuusto hyväksyiLestijärven ranta-asemakaavan muutoksentilan Jokela
(11:126) osalta.


Liitteet
Vastineet muistutuksiin
ELY:n lausunto
Kaavaselostus
Kaavakartta