Lestijärven kunnan päätökset > Tekninen lautakunta > Tiistaina 29.3.2022 klo 18.30-20.02
81§ RAKENNUSTARKASTAJAN VIRAN AUKIJULISTAMINEN

Lestijärven kunnanvaltuusto on 10.9.2020 §:ssä 41 päättänyt perustaa rakennustarkastajan viran ja valinnut rakennustarkastajan virkaan DI Juha Timon.Hallinto-oikeus on 20.9.2021 antamallaan päätöksellä kumonnut kunnanvaltuuston päätöksenrakennustarkastajan virkavalinnan osalta.Lestijärven kunta haki korkeimmalta hallinto-oikeudelta valituslupaa, mutta 3.2.2022 päivätyllä päätöksellään korkein hallinto-oikeus ei ole myöntänyt valituslupaa. Tätenkunnanvaltuuston päätös rakennustarkastajan viran perustamisen osalta on voimassa, mutta virkavalinnan osalta päätöson kumottu. Edellä mainittujen syiden vuoksi sekä koska edellisestä hakuprosessista on kulunut aikaa 1,5 vuotta, on perusteltua laittaa virka uudelleen hakuun. Vuoden 2020 hakemuksia ei oteta huomioon virkaa uudelleen täytettäessä, vaan valinta tehdään uusien hakemusten perusteella.

Lestijärven kunnan hallintosäännön (§ 46) mukaan lautakunnat päättävät muiden kuin päällikkötasoisten alaistensa viranhaltijoiden tai työntekijöiden ottamisesta toistaiseksi voimassa oleviin työsuhteisiin. Viran haettavaksi julistaa valinnasta päättävä viranomainen (hallintosääntö 44 §).

Rakennustarkastajan tehtäviin sisältyy rakennusvalvonnan viranomaistehtävät, lupakäsittelyt, katselmukset ja rakentamisen ohjaus sekä neuvonta ja valvonta. Tällä hetkellä rakennustarkastajan tarve on suuri. Tavanomaisten rakennustarkastajan tehtävien lisäksi rakennustarkastajaa työllistävät tuulivoimapuiston rakentamiseen liittyvättehtävät.

tekninen johtaja
Tekninen lautakunta päättää julistaarakennustarkastajan viran auki. Hakuilmoitus julkaistaan te-palvelut.fi -sivulla, kunnan nettisivuilla, mahdollisuuksien mukaan kuntatiedotteessa sekä julkisten kuulutusten ilmoitustaululla.

Viran kelpoisuusehtona on maankäyttö- ja rakennusasetuksen 4 §:n mukainen pätevyys eli tehtävään soveltuva rakennusalan korkeakoulututkinto tai maankäyttö- ja rakennusasetuksen 108 §:n siirtymäsäännöksen mukainen pätevyys. Lisäksi hakijalla tulee olla kokemusta rakennussuunnittelusta ja rakennusvalvonnasta, kunnallishallinnon kokemusta ja kokemusta tuulivoimarakentamiseen liittyvästä rakennuslupamenettelystä.Arvostamme hyvää MRL-lain tuntemusta, täsmällistä asioiden valmistelua, kykyä itsenäiseen työskentelyyn ja päätöksentekoon, asiakaspalvelutaitoja sekähyvää yhteistyökykyä. Eduksi katsomme ylemmän korkeakoulututkinnon.

Hakijoita pyydetään esittämään hakemuksessaanpalkkatoive.
Virka täytetään 1.6.2022 alkaen tai sopimuksen mukaan.Virassa noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa. Virkaan valitun on ennen viran vastaanottamista esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan.

tekninen lautakunta
Tekninen lautakunta hyväksyy esityksen