Lestijärven kunnan päätökset > Tekninen lautakunta > Tiistaina 24.5.2022 klo 18.30-20.55
102§ MAA-AINES- JA YMPÄRISTÖLUVAN YL0118/MAL0118 OTTAMISSUUNNITELMAN MUUTOS
Valmistelija Mirva Vilppola, ympäristösihteeri

Kosolankankaan Tuulivoimapuisto Oy hakee muutosta maa-aines- ja ympäristöluvan YL0118/MAL0118 ottamissuunnitelmaan. Alkuperäisen ottamissuunnitelman on laatinut Suunnittelupalvelu Tiala ja suunnitelmamuutoksen Keski-Suomen Betonirakenne Oy. Muutos koskee ottamissuunnitelmaan merkattua varastoaluetta. Alkuperäisen ottamissuunnitelman mukaan varastoalueeksi raivataan noin 1,2 ha kokoinen alue, jota ei louhita. Suunnitelmamuutoksen mukaan varastoalueen korkoasemaa muutetaan siten, että taso on sama, mitä viereisellä pellolla (noin +160). Louhittava maa-ainesmäärä tulee pysymään lupaehdoissa annetun määrän rajoissa eli max. 360 000 k-m3.

Maa-aineslain (555/1981) § 16 mukaan lupaviranomainen voi luvan voimassaoloaikana antaa päätöksellään suostumuksen poiketa vähäisesti lupapäätöksessä hyväksytystä ottamissuunnitelmasta tai annetuista lupamääräyksistä. Suostumuksen edellytyksenä on, että poikkeaminen ja sen laatu, ottaen huomioon lupaharkintaa koskevat säännökset ja määräykset, ei merkitse luvan olennaista muuttamista eikä vaikuta asianosaisen asemaan tai luonnonolosuhteisiin.

Ympäristösihteeri: Ympäristösihteeri esittää, että Tekninen lautakunta hyväksyy ottamissuunnitelman varastoaluetta koskevan muutoksen. Koska louhittava ainesmäärä ei lisäänny eikä ottamisalueen pinta-ala kasva, ei muutos olennaisesti vaikuta asianosaisen asemaan tai luonnonolosuhteisiin. Muilta osin YL0118/MAL0118 lupapäätös ja ottamissuunnitelma jäävät voimaan.

Tästä päätöksestä peritään Lestijärven kunnan maa-ainestaksan mukaisesti Kosolankankaan tuulivoimapuisto Oy:lta ottamissuunnitelman tarkastamisesta 175 € (Kunnanvaltuuston 29.4.2015 § 14 vahvistama Lestijärven kunnan maa-ainestaksa § 2 kohta 2.4).

Tekninen lautakunta:
Tekninen lautakunta hyväksyy ottamissuunnitelman varastoaluetta koskevan muutoksen.

Liitteet
Suunnitelmamuutos
Hakemus