Lestijärven kunnan päätökset > Tekninen lautakunta > Tiistaina 24.5.2022 klo 18.30-20.55
103§ MAA-AINESLUVAN MAL0220 SIIRTO PEKKA JA SIRKKA TUIKKASELTA OSKARIN LIHA JA PUU OY:LLE
Valmistelija Mirva Vilppola, ympäristösihteeri

Pekka ja Sirkka Tuikkanen ovat allekirjoittaneet ja toimittaneet 4.5.2022 kuntaan kirjelmän, jossa pyydetään siirtämään maa-aineslupa MAL0220 Oskarin Liha ja Puu Oy:lle. Kyseisen maa-ainesluvan ottamisalue sijaitsee tilalla Uutela. Tilasta on tehty kauppa, jossa omistus on siirtynyt Pekka ja Sirkka Tuikkaselta Oskarin Liha ja Puu Oy:lle. Ympäristösihteeri on käynyt asiasta neuvotteluita sekä Pekka Tuikkasen että Oskarin Liha ja Puu Oy:n kanssa.

Maa-aineslain (555/1981) mukaan, jos oikeus maa-ainesten ottamiseen siirretään toiselle, on siirrosta viipymättä ilmoitettava lupaviranomaiselle. Luvan aikaisempi haltija vastaa kuitenkin kaikista lupaan liittyvistä velvoitteista, kunnes hänen tilalleen on hakemuksesta hyväksytty toinen.

Ympäristösihteeri:
Ympäristösihteeri esittää, että maa-aineslupa MAL0220 siirretään Oskarin Liha ja Puu Oy:n nimiin ja Pekka ja Sirkka Tuikkanen vapautetaankyseisen luvan velvoitteista.

Tästä päätöksestä peritään Lestijärven kunnan maa-ainestaksan mukaisesti Pekka ja Sirkka Tuikkaselta luvan velvoitteista vapauttamisesta 150 € (Kunnanvaltuuston 29.4.2015 § 14 vahvistama Lestijärven kunnan maa-ainestaksa § 7).

Tekninen lautakunta:

Tekninen lautakunta hyväksyy ympäristösihteerin päätösesityksen mukaan.



Liitteet
Maa-ainesluvan siirtopyyntö