Lestijärven kunnan päätökset > Tekninen lautakunta > Tiistaina 24.5.2022 klo 18.30-20.55
104§ KORJAUSPYYNTÖ KAAVAMERKINTÄÄN

Kunnanhallitukselle on saapunut 18.1.2022 dnro 3654 kaavamerkinnän korjauspyyntö. Pyynnön tekijöinä ovat Paavo Pihlainen ja Seija ja Esko Kallio. Korjauspyyntö koskee Lestijärven ranta-asemakaavan korttelin 168 virheellistä tonttimerkintää tilojen Saarelaja Kesälä kohdalla.

Vuonna 1952 on tehty Mäntylän tilan lohkominen, jonka yhteydessä on muodostettu mm. Vasikkasaareen kaksi vierekkäistä rantatilaa, Saarela ja Kesälä.

Lestijärven ranta-asemakaavan kaavaselostuksen mukaan rakennusoikeuden jako perustuu vuonna 1989 tehdyn rantaosayleiskaavaluonnoksen perusselvitykseen, jaossa on noudatettu seuraavia periaatteita:

Kaavoituksessa tilat sisällytettiin kortteliin 168 ja värjättiin keltaiseksi rakennusoikeuden merkiksi. Tilat on kuitenkin tuossa yhteydessä sisällytetty virheellisesti yhteen yhteiseen tonttiin numero 2. Tässä on kyse mitä ilmeisimmin kaavan piirtämisessä tapahtuneesta inhimillisestä virheestä. Tontit olisi tullut merkitä erillisiksi ja antaa niille numerot 2 ja 3. Kyse oli eri tiloista, joilla oli eri omistajat.

Korjauspyynnön tekijät esittävät, että kunnanhallitus toteaa tapahtuneen virheen ja laittaa viipymättä vireille virheen oikaisevan ja kunnan omasta toimesta tapahtuvan korttelin 168 kaavamuutoksen.

Kunnanjohtaja

Kunnanhallitus siirtää Korttelin 168 kaavamuutoksenteknisen lautakunnan käsittelyyn.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin. Mahdollisesti kunnassa tapahtunut virhe pyritään ratkaisemaan kunnan päätöksellä.

Juha Timo poistui kokouksesta tämän pykälän käsittelyn ajaksiPeruste: Hallintolaki 28 § 1. mom. kohta 1

Teknisessä toimistossa on pyydetty tarjoukset korttelin 168 kaavamuutoksen laatimisesta.
Tarjouksensa jättivät 1. Arkkitehti Esa Säkkinen
2. Plandea Oy .
Konsultti huolehtii kaavaprosessin aikana tarvittavien asiakirjojen, kokouspykälien, kuulutusten sekä maanomistajakirjeiden laadinnasta ja postituksesta.
Kaavamuutoksessa tontit merkitään kahdeksi erilliseksi tontiksi.

tekninen johtaja
.
Tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle kaavan laatijaksi edullisemman tarjouksen tehneen Plandea Oy:n hintaan 4200 €.

tekninen lautakunta

Tekninen lautakuntaesittää kunnanhallitukselle kaavan laatijaksi edullisemman tarjouksen tehneen Plandea Oy:n hintaan 4200 €.


Mirva Vilppola poistui kokouksesta tämän pykälän käsittelyn ajaksiPeruste: Hallintolaki 28 § 1. mom. kohta 1 ------------------------- Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus valitsee kaavan laatijaksi edullisemman tarjouksen tehneen Plandea Oy:n hintaan 4200 €.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.