Lestijärven kunnan päätökset > Tekninen lautakunta > 16.8.2022 klo 18.30-20.37
110§ OIKAISUVAATIMUS/HONKANEN HANNU-PEKKA
Hannu-Pekka Honkanen on toimittanut kuntaan 13.6.2022 sähköpostilla oikaisuvaatimuksen tekniselle lautakunnalle koskien rakennustarkastajan valintapäätöstä 24.5.2022 § 101, joka hänen mielestään on lakien vastainen päätös (2.kerta) ja se tulisi oikaista.

Oikaisuvaatimuksessa esitetään, että Hannu-Pekka Honkanen on valittava viivytyksettä ylivertaisena viranhakijana toiseen hakijaan eli Juha Timoon asianmukaisesti verrattuna Lestijärven kunnan rakennustarkastajan virkatehtäviin. Perusteluna Honkanen esittää, että Hannu-Pekka Honkanen on ollut valittava jo aiemmissa (10.9.2020) rakennustarkastajan virkavalinnoissa ja asianmukaista ammatillista rehellistä ansiovertailua ei ole tehty.

Haastattelun jälkeen hakijoista laadittiin ansiovertailu, jossa molemmat hakijat asetettiin rinnakkain ja vertailukohtina käytettiin viran yleisiä nimitysperusteita, MRL:n asettamia vaatimuksia sekä hakuilmoitusessa esitettyjä vaatimuksia.Lisäksi arvioitiin hakijan käyttäytymistä ja Lestijärven tuntemusta. Myös hakemusasiakirjoja vertailtiin ulkoasun ja selkeyden kautta keskenään, jotta saadaan käsitys hakijoiden tekstinkäsittelytaidoista. Ansiovertailu suoritettiin kokonaisvaltaisesti käyttäen hakemusasiakirjoja ja haastattelutilanteen muistiinpanoja. Ansiovertailun pohjalta hakijat pisteytettiin.

Hakijoita pyydettiin toimittamaan tutkintotodistukset ennen haastattelua. Juha Timon tutkintotodistukkset oli käytettävissä ennen haastattelua, Hannu-Pekka Honkaselta ainoastaan todistus rakennusvalvonnan täydennyskoulutuksesta.

tekninen johtaja
Haastattelun jälkeen todettiin yksimielisesti, että haastattelujen perusteella Lestijärven rakennustarkastajan tehtävään tulee valita Juha Timo. Hannu-Pekka Honkanen ei henkilönä eikä käytöksensä perusteella sovellu Lestijärven kunnan työyhteisöön. Todettiin myös, että Hannu-Pekka Honkasen hakemuskirje antaa erilaisen kuvan hakijasta ja on risririidassa haastattelussa annettujen vastausten ja esiin nousseiden henkilökohtaisten ominaisuuksien kanssa. Todetaan, että teknisen lautakunnan 24.5.2022 § 101 asiasta tekemää päätöstä ei tule muuttaa.

tekninen lautakunta

Tekninen lautakunta hyväksyy yksimielisesti teknisen johtajan esityksen.



Merkittiin, että Juha Timo ilmoitti olevansa jäävi ja poistui kokouksesta tämän käsittelyn ajaksi.Peruste: Hallintolaki 28 § 1. mom. kohta 1