Lestijärven kunnan päätökset > Tekninen lautakunta > Tiistaina 8.11.2022 klo 18.30-21.28
142§ TEKNISENTOIMEN TYÖPAIKAT

Valmistelija: Susanna Tuikka

Tekninen lautakunta on myöntänyt 16.8.2022 § 111 teknisen toimen toimistovirkailijalle eron tehtävästä 1.1.2023 alkaen eläköitymisen takia. Työtehtävä on aiemmin ajateltu hoidettavan henkilöstön sisäisin siirroin sisällyttäen työtehtäviä ympäristösihteerin ja viestintä- ja markkinointisihteerin työtehtäviin.

Ympäristösihteeri on jäämässä vapaalle 18.1.2023 ja viestintä- ja markkinointisihteerin toimi on myös vailla työntekijää.

Tekninen toimi on jo tällä hetkellä ylityöllistetty, joten työtehtävien sujuvuuden ja jatkuvuuden turvaamiseksi tulee työtehtävät miettiä uudelleen ja julistaa haettavaksi sekä osa-aikaisen ympäristösihteerin viransijaisuus ajalle 1.1.2023-4.3.2024 että teknisentoimen toimistovirkailijan toistaiseksi voimassa oleva toimi 1.1.2023 alkaen.

Ympäristösihteerin tehtäviin sisältyy ympäristön tilan seuranta, ympäristönsuojelun ohjaus ja neuvonta, jätehuollon valvonta, ilmansuojelulaissa ja vesilaissa määrätyt tehtävät, meluntorjunta, kemikaalivalvonta, luonnonsuojelun edistäminen, maastoliikennelain mukaiset tehtävät ja ympäristölupien käsittely ja valvonta. Tehtävien hoito edellyttää monipuolista asiantuntemusta, yhteistyökykyä ja kykyä itsenäiseen päätöksentekoon. Ympäristösihteerin on hallittava oman vastuualueensa lainsäädäntö (esim. ympäristönsuojelu- ja luonnonsuojelulainsäädäntö) ja muut normit sekä osattava soveltaa niitä käytännön tilanteisiin. Lisäksi työssä tarvitaan hyvää suullista ja kirjallista esitystaitoa. Kelpoisuusvaatimuksina on soveltuva korkeakoulu- tai opistotasoinen tutkinto. Eduksi katsotaan kunnallishallinnon tuntemus. Ympäristösihteerin virka on osa-aikainen, työaika-% 60. Työajasta 26 % tehdään Halsuan kunnalle, jolle Lestijärvi myy ympäristösihteerin palvelua. Palkkaus KVTES:n mukaan. Tehtävään valitun on ennen sen vastaanottamista esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan.

Toimistosihteerin tehtävänä on mm. teknisen osaston osto- ja myyntilaskujen käsittely, vesilaskutus ym. vesilaitoksen toimintaan liittyvät työt sekä teknisen toimen yleishallintoon liittyvät tehtävät. Toimistosihteeriltä edellytetään tehtävän hoitamisen kannalta soveltuvaa koulutusta ja kirjanpidon perustaitojen hallintaa. Visman ohjelmistojen käyttötaito ja MRL:n tuntemus katsotaan eduksi. Palkkaus määräytyy voimassa olevan kunnallisen yleisen työehtosopimuksen mukaan (KVTES). Tehtävän täyttämisessä noudatetaan neljän (4) kuukauden koeaikaa.

Tekninen johtaja

Tekninen lautakunta julistaa haettavaksi osa-aikaisen ympäristösihteerin (60 %) määräaikaisen viransijaisuuden ajalle 1.1.2023-4.3.2024 sekä teknisentoimen toimistovirkailijan toistaiseksi voimassa olevan toimen 1.1.2023 alkaen liitteenä olevien hakuilmoitusten mukaisesti.

Tekninen lautakunta

Tekninen lautakunta hyväksyy esityksen.