Lestijärven kunnan päätökset > Tekninen lautakunta > Tiistaina 20.12.2022 klo 18.30-21.03
175§ OIKAISUVAATIMUS
Jouko Teräs on jättänyt oikaisuvaatimuksen vt rakennustarkastajan viranhaltijapäätöksiin § 129-143 jotka koskevat Kosolankankaan tuulivoimapuiston kytkinasemien lupahakemuksia (ilmoituksia).

Rakennusluvan sijasta rakentamiseen voidaan hakea toimenpidelupa sellaisten rakennelmien ja laitosten pystyttämiseen, joiden osalta lupa-asian ratkaiseminen ei kaikilta osin edellytä rakentamisessa muutoin tarvittavaa ohjausta.

Kunta voi rakennusjärjestyksessä määrätä, että toimenpidelupaa ei kunnassa tai sen osassa tarvita MRL 126 a §, 1 momentin 1-10, 12 tai 13 kohdassa tarkoitettuun toimenpiteeseen, jos toimenpidettä voidaan pitää vähäisenä.

Lestijärven kunnan rakennusjärjestyksessä määrätään toimenpideluvan hakemisesta tai ilmoitusmenettelyn soveltamisesta Lestijärven kunnan osa-alueilla. Vt rakennustarkastaja on soveltanut rakennusjärjestyksen määräystä niin, että kytkinasemien rakentamiseen voidaan ryhtyä ilman rakennus- tai toimenpidelupaa sen jälkeen kun asianomainen on tehnyt tätä koskevan ilmoituksen kunnan rakennusvalvontaviranomaiselle.
MRL:ssä ei ole säädetty muutoksenhausta viranomaisen päätökseen, jolla lupaa ei edellytetä tai se päätetään vaatia.

Tekninen johtaja:
Tekninen lautakunta katsoo, ettei ilmoitusmenettelyyn liity normaalia muutoksenhakua, joten vt rakennustarkastajan tekemät päätökset eivät ole muutoksenhakukelpoisia, jolloin oikaisuvaatimus jätetään tutkimatta.

Tekninen lautakunta:

Merkitään tiedoksi