Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Perjantai 24.11.2017 klo 09.00-11.41
215§ POIKKEAMISLUPAHAKEMUS/LESTIJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVASSA MÄÄRITELLYN ERILLISEN SAUNARAKENNUKSEN MAKSIMIKERROSALAN YLITYS/LESTIN KÄMPPÄOSUUSKUNTA

Poikkeamista haetaan maankäyttö- ja rakennuslain 171 §:n nojalla, 58 §:n 1. momentin säännöksistä. Kunta on asiassa toimivaltainen, koska rakennuspaikkakohtainen kokonaisrakennusoikeus ei ylity.

Alueella on voimassa Lestijärven ranta-asemakaava ja rakennuspaikka on kaavoitettu loma-asuntoalueeksi RA.

Lestin kämppäosuuskunta hakee Lestijärven ranta-asemakaavamääräyksissä olevan rakennusoikeuden erillistä saunaa koskevan max. koon (30 k-m²) ylitysoikeutta. Hakija suunnittelee omistamallaan Pomokallio-tilalla, RN:o 376:1, sijaitsevalla kaavatontilla olevan saunarakennuksen peruskunnostusta ja laajennusta. Saunan nykyinen kerrosala on 30,5 k-m2 ja sen yhteyteen rakennettavan kylmän varaston kerrosala on 12,4 k-m2 eli yhteensä 42,9 k-m2. Tontin kokonaisrakennusoikeus on 140 k-m², joka ei ylity. Hakija on suorittanut naapureiden kuulemisen eikä heillä ole huomautettavaa hankkeesta.

Rakennustarkastaja

Lautakunta toteaa lausuntonaan Kunnanhallitukselle, että se puoltaa pinta-alan ylitystä hakemuksen mukaisesti, koska rakennuspaikkakohtainen kokonaisrakennusoikeus ei ylity eikä sen havaita tuottavan huomattavaa haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle tai alueidenkäytön muulle järjestämiselle eikä vaikeuttavan luonnonsuojelun tavoitteiden eikä rakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteiden saavuttamista.

Poikkeamispäätös on voimassa kaksi vuotta päätöksen antopäivästä alkaen, minkä aikana on haettava poikkeamislupaa vastaava rakennuslupa.

Päätöksestä peritään hankkeen toteuttajalta hyväksytyn taksan mukainen maksu, 200 euroa.

Tekninen lautakunta

Lautakunta hyväksyi päätösesityksen.

-------------------------

Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus myöntää Lestin kämppäosuuskunnalle pinta-alan ylityksen hakemuksen mukaisesti, koska rakennuspaikkakohtainen kokonaisrakennusoikeus ei ylity eikä sen havaita tuottavan huomattavaa haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle tai alueidenkäytön muulle järjestämiselle eikä vaikeuttavan luonnonsuojelun tavoitteiden eikä rakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteiden saavuttamista.

Poikkeamispäätös on voimassa kaksi vuotta päätöksen antopäivästä alkaen, minkä aikana on haettava poikkeamislupaa vastaava rakennuslupa.

Päätöksestä peritään hankkeen toteuttajalta hyväksytyn taksan mukainen maksu, 200 euroa.

Kunnanhallitus

Hyväksyttiin. Kunnanhallitus totesi, että rakennuslupa koskee yleistä hyötyä järjestävää toimintaa ja itse saunaosan pinta-ala ei kasva. Esittelijänä asian osalta toimi Jarmo Kanninen.

Merkittiin, että Esko Ahonen ja Pentti Untinen ilmoittivat esteellisyytensä ja poistuivat kokouksesta tämän asian käsittelyn ajaksi. Peruste: Hallintolaki 28 § 1. mom. kohta 5.