Lestijärven kunnan päätökset > Tekninen lautakunta > Tiistai 18.04.2023 klo 18.30-19.50
25§ RAKENNUSVALVONNAN SIIRTYMINEN SÄHKÖISEEN LUPAMENETTELYYN

Paperinen lupaprosessi rakennusvalvonnassa tulee jäämään historiaan. Sähköinen asiointi ja sähköinen lupamenettely ovat jo yleisesti käytössä Suomessa. Rakennusvalvonnan sähköinen lupapalvelu mahdollistaa viranomaisten sekä rakentamisen ammattilaisten ja yksityisten henkilöiden välisen työskentelyn sähköisesti.Sähköinen lupa-asiointi lyhentää hakemusten käsittelyaikoja parantaen samalla hankkeiden läpinäkyvyyttä, hallintaa sekä hakemusten laatua.

Lestijärven kunnassa on käytössä rakennusvalvonnan tietojärjestelmänä CGI:n toimittama KuntaNet 7, joka toimii taustajärjestelmänä rakennusvalvonnan lupapäätöksiä kirjatessa ja ilmoituksia käsitellessä.
Rakennusvalvonta on pyytänyt tarjousta sähköisen luvanhakujärjestelmän hankinnasta Cloudpermit Oy:lta. Kyseessä on Lupapiste-niminen palvelu, joka on yhteensopiva KuntaNetin kanssa ja mahdollistaa mm rakennuslupien ja ilmoitusten tekemisen sähköisenä. Lupapisteeseen kuuluu myös sähköinen arkisto, jonne arkistoidaan lupa-asiaan liittyvät asiakirjat.

Lupapisteen kuukausittainen käyttömaksu määräytyy rakennusvalvonnan ennakoidun vuotuisen päätösmäärän perusteella. Sähköinen asiointi ja arkisto maksaisi 832 € /kk alv 0 % jos lupapäätöksiä olisi 50-90 kpl vuodessa. Jos lupapäätöksiä olisi 100-299 kpl vuodessa, niin sähköinen asiointi ja arkisto maksaisi 1908 € /kk. Kustannuksia tulee myös toimintatapojen muutoksen vaatimista konsultaatiopalveluista.

KuntaNet7 -ohjelman integroimiseksi Lupapisteeseen on saatu CGI:ltä tarjous, jonka mukaan vuotuisia lisäkustannuksia tulee lisenssi-ja ylläpitomaksuista sekä palvelinkustannuksista 1800 €/vuosi alv 0%. Lupapisteenkäyttöönotosta tulkee CGI:lle maksaa kertakorvaus arviolta 4582 alv 0%. Kertakorvaus tulee asennustyöstä, konfiguroinnita, testauksesta ja projektipäällikön tehtävistä. Lopullinen kustannus tulee toteutuneen työmäärän mukaan. Lisäksi kustannuksia tulee koulutuskuluista.

Lestijärven kunta on mukana Pienten kuntien rakennusvalvonnan sähköisen asiointi- ja lupapalvelun käyttöönotto sekä ylikunnallisen yhteistyön kehittäminen, PIKURA-hankkeessa. Hanke päättyy syksyllä 2023.
Hanke maksaa Lestijärven kunnalle sähköisenasiointi- ja lupapalvelunkäyttöönotosta aiheutuneet kustannukset mikäli hankerahaa on vielä jäljellä.

vt rakennustarkastaja:
Tekninen lautakunta päättää, että rakennusvalvontaan hankitaan sähköiseksi asiointipalveluksi Cloudpermit Oy:n Lupapiste sekä CGI.ltä tarvittava integraatio järjestelmän ottamiseksi käyttöön. Tekninen lautakunta valtuuttaa tällä päätöksellä vt rakennustarkastajan neuvottelemaan sopimuksen yksityiskohdista. Sopimus tuodaan lautakunnan hyväksyttäväksi ennen sopimuksen alllekirjoittamista.


Tekninen lautakunta:

Tekninen lautakunta hyväksyy vt rakennustarkastajan esityksen.
Muita KuntaNet 7 kanssa yhteensopivia sähköisiä luvanhakujärjestelmiä ei ole tarjolla.



Liitteet
CGI tarjous
Lupapiste tarjous