Lestijärven kunnan päätökset > Tekninen lautakunta > Tiistai 06.06.2023, klo 18.30 - 21.00
33§ SÄHKÖNOSTOSOPIMUS
Lestiärven kunnan sähkösopimus päättyy kesäkuun lopussa.
Vt rakennustarkastaja on pyytänyt sähköyhtiöiltä tarjouksia kiinteähintaisista ja määräaikaisista sähkösopimuksista sekä toistaiseksi voimassolevasta pörssisähkösopimuksesta.

vt rakennustarkastaja:

Pyydettiin ja saatiin tarjoukset neljältä sähkönmyyjältä.

Halvin tarjous oli Vaasan Sähkö Oy:n 36 kk mittainen sopimus. 12 kk mittaisista sopimuksista halvin tarjous oli Korpelan Energia Oy:n tarjous 7,84 snt/kWh ilman käyttövaikutusta. Vuoden 2022 sähkön käytön perusteella profiilikustannus Korpelan Energia Oy:llä on ollut keskimäärin 0,91 snt/kWh.

Pörssisähkötarjouksista pienimmän välityspalkkion tarjosi Vattenfall Oy, 0,312 snt/kWh.

Esitän, että Lestijärven kunta hyväksyy Korpelan Energia Oy:n jättämän 12 kk mittaisen sähkönmyyntitarjouksen ja että tekninen lautakunta valtuuttaa vt rakennustarkastajan allekirjoittamaan Korpelan Energia Oy:n ja Lestijärven kunnan välisen sähkönostosopimuksen. Lopullinen hinta määräytyy sopimuksen allekirjoitushetkellä. Vuoden kuluttua järjestetään uusi tarjouskilpailu.

Perustelu: Sähköhinnan vaihtelujen takia 12 kk pitempää sopimusta ei ole syytä solmia. SPOT-hintasopimus olisi tällä hetkellä halvin vaihtoehto, mutta on odotettavissa, että talvella pörssisähkön hinta nousee. Nousun suuruus ei ole ennalta tiedossa. Korpelan Energia Oy:n tarjous on odotettavissa olevan profiilikustannuksenkin kanssa halvin tarjous.


Tekninen lautakunta:
Hyväksyttiin esitys.

Liitteet
Tarjoukset
Tarjousvertailu