Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Perjantai 15.12.2017 klo 09.00-11.07
227§ KUNNANVALTUUSTON KOKOUSTEN PAIKAN MÄÄRÄÄMINEN, KOKOUKSESTA ILMOITTAMINEN JA PÖYTÄKIRJAN NÄHTÄVÄNÄ PITÄMINEN
Kuntalain 94 §:n mukaan kunnanvaltuuston kokouskutsun antaa puheenjohtaja.
Kokouskutsussa on ilmoitettava kokouksen paikka ja aika sekä siinä käsiteltävät asiat. Kutsu on lähetettävä valtuutetuille sekä kunnanhallituksen jäsenille ja kunnanjohtajalle. Kokouksesta on myös annettava yleisesti tieto valtuuston päättämissä sanomalehdissä tai muulla sen määräämällä tavalla.
Kuntalain 94 §:n mukaan kokouskutsu on lähetettävä ja kokouksesta annettava yleisesti tieto vähintään neljä päivää ennen kokousta. Kunnan hallintosäännön 90 §:n mukaan kokouskutsu on kuitenkin lähetettävä vähintään seitsemän päivää ennen kokousta.
Kuntalain 108 §:n mukaan kunnanvaltuuston pöytäkirja siihen liittyvine valitusosoituksineen on sen jälkeen, kun se on tarkastettu, pidettävä nähtävillä yleisessä tietoverkossa sekä kunnan virastotalossa yleisesti nähtävänä siten kuin siitä on ennakolta ilmoitettu. Tästä on edeltäpäin ilmoitettava siten kuin kunnan ilmoitukset julkaistaan.
Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että valtuuston kokoukset vuonna 2018 pidetään pääsääntöisesti kunnanviraston valtuustosalissa, kokouksesta ilmoitetaan yleisessä tietoverkossa, julkisten kuulutusten ilmoitustaululla sekä lisäksi sanomalehti Keskipohjanmaassa, asialista julkaistaan lisäksi mahdollisuuksien mukaan kuntatiedotteessa. Valtuuston pöytäkirjat pidetään, sen jälkeen kun ne on tarkastettu, nähtävänä yhden päivän ajan yleisessä tietoverkossa, kunnanvirastossa toimistosihteerin työhuoneessa sekä että nähtävänäolopäivästä ilmoitetaan samassa yhteydessä kokouskutsun kanssa.
Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.