Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Perjantai 15.12.2017 klo 09.00-11.07
237§ KESKI-POHJANMAAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN ALUEIDENKÄYTÖN PALVELUKOKONAISUUDEN VALMISTELUN ESISELVITYSKYSELY KUNTIEN MAAKUNNALLISEN YHTEISTYÖN MAHDOLLISUUKSIEN KARTOITTAMISTA VARTEN
Maakuntauudistuksen yhteydessä voidaan lakisääteisen tehtäviensiirron lisäksi siirtää maakunnalle kaikkien kuntien yhteisellä päätöksellä ja kuntarahoituksella myös muita tehtäviä. Maakuntauudistuksen MYL-työryhmä on tehnyt kyselyn, missä kartoitetaan kuntien resursse ja ja halukkuutta maakunnalliseen yhteistyöhön rakennusvalvonnan, ympäristönsuojelun, rakennusasiantuntijapalveluiden, alueiden käytön suunnittelun sekä julkisen liikenteen ja koulukuljetusten osalta. Kyselyyn tulisi vastata 30.11.2017 mennessä.

Maakunnallinen yhteistyö virallisesti yhteisenä toimintana ko. toimialueilla ei ole monessakaan maakunnassa edes keskustelun alla. Kaupungeilla ja maaseudun kunnilla on hyvin erilaiset tavoitteet ja toimintatavat, minkä johdosta siirtyminen maakunnalliseen toimintaan on hyvin vaikeaa. Toinen vielä suurempi este maakunnalliselle toiminnalle kysytyillä tehtäväalueilla on kunnallisen päätösvallan merkitys kunnalliselle itsehallinnolle. Rakentaminen ja siihen liittyvä
päätäntävalta koetaan kunnan elinvoimatekijäksi.

Kyselyssä pyydetään kunnan kannanottoa tehtävien siirtämisestä maakunnalle ja lisäselvitysten tekemisestä. Mikäli selvitystyötä jatkettaisiin, tulee kaikkien alueen kuntien sitoutua siihen. Lopullisen päätöksen tehtävien siirrosta ja rahoituksesta tekevät kaikkien maakunnan kuntien valtuustot.

Kunnanjohtaja
Kunnanjohtaja esittää, ettäkunnanhallitus ilmoittaa, ettäLestijärven kunta ei ole valmis jatkamaan ko. tehtävien siirtämistä maakunnalle koskevaa valmistelua.


Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.