Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Tiistai 23.05.2017 klo 09.00-11.34
106§ KASENETIN TOIMINNAN YHTIÖITTÄMISPÄÄTÖS

Kokouksessa tehdään keskustelujen pohjalta yhtiöittämisesitys seutuvaltuustolle hyväksyttäväksi ja päätettävksi Lestijärven kunnanhallitukselle sekä kunnanvaltuustolle.
Tämän lisäksi päätetään, mitä yhteistä omaisuutta siirretään mahdolliseen uuteen perustettavaan yhtiöön ja
millä vaihtoehtoisilla mahdollisuuksilla.
Kokouskutsun liitteenä on yhtiöittämisvelvollisuutta koskeva lausunto, täydennykset lausuntoon, laki kuntalain
muuttamisesta ja kilpailuneutraliteettia koskevia seikkoja.

Toimitusjohtaja

KaseNetin johtokunta esittää, että KaseNet yhtiöitetään kuntalain muuttumisen takia 31.12.2014 mennessä
ja esittää sen edelleen hyväksyttäväksi Kaustisen seutukunnan seutuvaltuustolle.

Johtokunta 25.9.2014 § 20
Johtokunta päätti, että jatketaan asian valmisteluja.

Liite 2 laki kuntalain muuttamisesta
Liite 3 kilpailuneutraliteetti
Liite 4 yhtiöittämisvelvoitetta koskeva lausunto
Liite 5 täydennykset lausuntoon

Johtokunta §8/2017

KKV:n apulaisjohtaja Arttu Juuti on lähettänyt 8.12.2016 vastauskirjeen ja kannanottoja KaseNetin yhtiöittämiseen liittyvistä kysymyksistä KaseNetin 17.4.2015 KKV:lle esittämien kysymysten (luonnollinen monopoli, ei kilpailua ja toiminta vähäistä) perusteella.
KKV toteaa, että ei voida todeta kuvatussa tapauksessa Kaustisen seutukunnan valokuituverkon toimivan luonnollisena monopolina ja että valokuituyhteys ja kiinteäyhteys eivät kilpailisi keskenään. Ilman perusteellisia selvityksiä ei voida myöskään todeta, että toiminta olisi vähäistä.
KKV toteaa, että puutumme ensisijaisesti kilpailun toimivuuden, kansantalouden ja yleisen edun kannalta merkittäviin kilpailunrajoituksiin sekä kaikkein vakavimpiin kilpailunrajoituksiin.
KKV ei toimittamienne tietojen perusteella aloita oma-aloitteista selvitystä asiassa. Mikäli Kaustisen seutukunnan toiminta saa aikaan kilpailua vääristäviä, estäviä tai rajoittavia vaikutuksia, KKV voi ottaa asian käsittelyyn.
Liitteenä KaseNetin kysymykset liite 5 ja KKV vastaus liite 6

Kuntien omistuksista rakennetusta verkosta on keskusteltu ja neuvoteltu useissa kokouksissa kahden vuoden aikana.
Kaustisen seutukunnan kuntien valokuituverkon omistusosuudet on hyväksytty yksimielisesti 18.3.2016 ja runkoverkon laajennuksen 2016 jälkeen 29.3.2017 § 6 KaseNetin johtokunnassa ja kunnat ovat hyväksyneet muuttuneet omistusosuudet KaseNet taseyksikön toimintaa jatkavan yhtiön kuntakohtaisiksi omistuksiksi toimintaa jatkavassa yhtiössä.

Toimitusjohtaja
KaseNetin johtokunta esittää Kaustisen seutukunnan seutuvaltuustolle ja edelleen Lestijärven kunnanhallitukselle ja kunnanvaltuustolle hyväksyttäväksi, että Lestijärven kunnanhallitus käynnistää KaseNet taseyksikön toiminnan yhtiöittämiseen liittyvät toiminnot kuntalain 2 a §:n muuttumisen perusteella. Kuntalain 2a §:n mukaan kunnan tai kuntayhtymän hoitaessa tehtäviä kilpailutilanteessa markkinoilla sen tulee pääsääntöisesti antaa tehtävä yksityisen yhteisön hoidettavaksi.

Johtokunta 29.3.2017 § 8
Päätösesitys hyväksyttiin yksimielisesti.
----
Seutuvaltuusto §6/2017

Seutuvaltuusto 18.4.2017 § 6
Päätösesitys hyväksyttiin yksimielisesti.
----
Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus esittäävaltuustolle hyväksyttäväksi, että Lestijärven kunnanhallitus käynnistää KaseNet taseyksikön toiminnan yhtiöittämiseen liittyvät toiminnot kuntalain 2 a §:n muuttumisen perusteella. Kuntalain 2a §:n mukaan kunnan tai kuntayhtymän hoitaessa tehtäviä kilpailutilanteessa markkinoilla sen tulee pääsääntöisesti antaa tehtävä yksityisen yhteisön hoidettavaksi.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.