Lestijärven kunnan päätökset > Tekninen lautakunta > Tiistai 16.1.2024, klo 18.30
7§ Päätäntävalta määrärahojen käytössä

Valmistelija: hallintojohtaja Susanna Tuikka

Lestijärven kunnan hankintaohjeen (valtuusto 22.6.2022 § 33) mukaisesti hankintapäätökset valtuuston hyväksymien määrärahojen puitteissa tekee toimielin tai työntekijä/viranhaltija seuraavilla rajoilla:

Hankinnan arvo

työntekijä/viranhaltija/toimielin

1 000 euroa tai alle

kiinteistönhoitaja

2 500 euroa tai alle

tulosyksikön esimies

30 000 euroa tai alle

toimialajohtaja

30 000 euroa tai alle

kunnanjohtaja

60 000 euroa tai alle hyväksyttyjen investointien tai rakennushakkeiden osalta

tekninen johtaja tai kunnanjohtaja

yli 30 000 euroa (pl. investoinnit ja rakennushankkeet)

lautakunta ja kunnanhallitus

yli 60 000 euroa ylittävät investointi ja rakennushankkeet

lautakunta ja kunnanhallitus

Mikäli hankinta jaetaan useamman tulosyksikön tai toimialan kesken, niin hankintapäätöksen tekee se viranomainen, jonka sektorille koituu hankinnan suurimmat kustannukset, ja jolla on valtuus päättää hankinnan kokonaisarvon mukaisesta hankinnasta.

Hankinnoista on tehtävä aina asianomaisen viranomaisen päätös hallintosäännön ja talousarviossa annettujen toimivaltuuksien puitteissa.

Tavanomaiseen työhön kuuluvista hankinnoista ei tehdä erillistä viranhaltijapäätöstä. Tavanomaisiksi hankinnoiksi katsotaan alle 1 000 euron hankinnat tai olemassa olevan puite- tai hankintasopimuksen sisällä tavanomaisen tavaran tai palvelun hankkiminen alle 5 000 euron hankinnoissa tai jo olemassa olevien ohjelmistojen vaadittavat päivitykset alle 5 000 euron hankinnoissa.

Pienhankinnat kilpailutetaan kunnan hankintaohjeen mukaisesti. Kunnan oma kynnysraja pienhankinnan kilpailuttamiselle on 5 000 euroa. Alle 5 000 euron pienhankinnasta käytetään nimitystä osto, ja ostot voidaan tehdä ilman kilpailutusta.

Esittelijä: vs. kunnanjohtaja Susanna Tuikka

Päätösehdotus:

Lestijärven kunnan voimassa olevan hankintasäännön mukaisesti päätäntävalta määrärahojen käytössä teknisen toimen ja liiketoiminnan toimialalla vuonna 2024 jakautuu siten, että alle 1000 euron hankinnasta kiinteistönhoidon osalta päättääkiinteistönhoitaja, alle 2500 euron hankinnasta ruoka- ja puhtaanapitopalveluiden osalta päättää ruokapalveluvastaavaja alle 30000 euron hankinnasta koko toimialan osalta päättäätekninen johtaja.

Tekninen johtaja päättää lisäksi hankinnoista talousarvion investointiosaan kirjattujen, alle 60000 euron hankintojen osalta.

Mikäli hankinnan arvo on yli 30000 euroa eikä sitä ole kirjattu talousarvion investointiosaan tai kyseessä on rakennushanke tai investointi, jonka arvo on yli 60000 euroa, päätäntävalta hankinnoissa on lautakunnalla.

Kiinteistönhoitajien ja ruokapalveluvastaavan tulee raportoida tekemistään hankinnoista esihenkilölleen kuukausittain.

Päätös:
Hyväksyttiin.