Lestijärven kunnan päätökset > Tekninen lautakunta > Tiistai 6.2.2024 klo. 18.30
14§ Lyhytaikaisen majoituksen vuorokausihintojen tarkistaminen

Valmistelija: hallintojohtaja Susanna Tuikka

Lestijärven kunnalla on kaksi lyhytaikaiseen majoitukseen tarkoitettua huoneistoa, joista toinen on Hopearannan rivitalon asunto nro. 1 ja toinen Kiinteistö Oy Lestijärven Liiketalon yläkerrassa oleva sviitti, Teerenpesä. Huoneistot ovat valmiiksi kalustettuja ja asianmukaisesti varusteltuja.

Majoitukset huoneistoihin varataan Johku-verkkokaupan kautta. Vuokrahinta perustuu vuorokausihinnoitteluun, joka on ollut 40 €/vrk. Loppusiivous on ollut erikseen ostettavissa hintaan 25 €.

Johkun majoitusraportin mukaan vuonna 2023 Hopearannan asunnon käyttöaste oli 16,78 %, majoitusvuorokausia oli 50, varauksia 21 ja majoittujia 21. Veroton myynti oli 1854,55 €.

Teerenpesän käyttöaste oli 11 %, majoitusvuorokausia oli 34, varauksia 19 ja majoittujia 19. Veroton myynti oli 1490,91 €. Johkun tilastoinnin perusteella Hopearannan asunnon myynti on kasvanut 628 % edellisestä vuodesta ja Teerenpesän 78 %.

Johkun raportoinnin ulkopuolellaon yksi pidempi majoitusjakso Hopearannassa sekä Teerenpesässä.

Käyttöaste molempien huoneistojen osalta on ollut kasvava vuoteen 2022 verrattuna.

Esittelijä: vs. kunnanjohtaja Susanna Tuikka

Päätösehdotus:

Tekninen lautakunta päättää korottaa lyhytaikaisen majoituksen vuorokausihintaa 50 euroon. Perusteluna korotukselle kiinteistöjen ylläpidosta ja vuokrauksesta aiheutuneiden kustannusten kasvaminen.

Tekninen lautakunta päättää korottaa erikseen tilattavan loppusiivouksen hintaa 35 euroon. Nykyinen hinta ei kata siivouksesta aiheutuneita kustannuksia.

Päätös:
Hyväksyttiin.