Lestijärven kunnan päätökset > Tekninen lautakunta > Tiistai 6.2.2024 klo. 18.30
18§ Tiedoksi saatettavat viranhaltijapäätökset

Valmistelija: hallintojohtaja Susanna Tuikka

Kuntalain 92 § mukainen otto-oikeus koskee lähtökohtaisesti kunnanhallitusta, mutta kunnan hallintosäännöllä voidaan otto-oikeus määrätä koskemaan vastaavasti lautakuntia ja niiden puheenjohtajia.

Lestijärven kunnan hallintosäännön 36 § mukaan asia voidaan kuntalain 92 §:n mukaisesti ottaa lautakunnan käsiteltäväksi, jollei ole ilmoitettu asian ottamisesta kunnanhallituksen käsiteltäväksi.

Hallintosäännön 37 §:n mukaan lautakunnan alaisen viranhaltijan on ilmoitettava lautakunnalle tekemistään ottokelpoisista päätöksistä, lukuun ottamatta sellaisia asioita tai asiaryhmiä, joista lautakunta on ilmoittanut, ettei se käytä otto-oikeutta.

Otto-oikeus koskee kuntalain 92 §:n mukaan vain asioita, jotka on siirretty lautakunnan alaisen viranomaisen toimivaltaan kuntalain nojalla. Lautakunnan otto-oikeus koskee kunnan yleiseen hallintoon tai talouteen kuuluvaa asiaa, josta erityislaissa ei ole lainkaan säädetty tai asiassa, joka on lain mukaan ”kunnan” päätettävissä, mutta laissa on jätetty kunnan ratkaistavaksi viranomainen, jolle tehtävä annetaan. Otto-oikeuden käyttö on mahdollista aina kun kyseessä on henkilövalinta tai hankinta-asia.

Otto-oikeuden ulkopuolelle jäävät rakennusvalvonnan, ympäristöhuollon ja ympäristöterveydenhuollon lupa-asiat.

Lautakunnan tietoon saatetaan viranhaltijoiden päätösluettelot ajalta 1.1.2024-31.1.2024

Esittelijä: vs. kunnanjohtaja Susanna Tuikka

Päätösehdotus:

Tekninen lautakunta merkitsee tiedokseen tehdyt viranhaltijapäätökset eikä käytä niihin otto-oikeutta.

Päätös:
Merkittiin tiedoksi.

Liitteet:

Liite a Vs. teknisen johtajan viranhaltijapäätökset



Liitteet
Vs. teknisen johtajan päätösluettelo tammikuu 2024