Lestijärven kunnan päätökset > Tekninen lautakunta > Tiistai 11.6.2024 klo. 18.30
70§ Lausunto Kairinevan tuuli- ja aurinkovoima-alueen osayleiskaavan luonnoksesta

Valmistelija: hallintojohtaja Susanna Tuikka

Vapo Terra Oy suunnittelee tuulivoima- ja aurinkovoimahanketta Halsuan kunnan ja Kokkolan kaupungin alueille, Venetjoen tekojärven luoteispuolelle. Hankealueelle suunnitellaan enintään yhteensä 22 uuden tuulivoimalan rakentamista. Halsuan kunnan puolelle sijoittuvalla osa-alueella tutkitaan myös mahdollisuutta osoittaa yleiskaavassa aurinkoenergian tuotantoalueita.

Halsuan kunnan alueelle sijoittuvan Kairinevan tuuli- ja aurinkovoima-alueen osayleiskaava laaditaan maankäyttö- ja rakennuslain 77 a §:n tarkoittamana oikeusvaikutteisena yleiskaavana, jota voidaan käyttää suoraan rakennusluvan perusteena.

Halsuan kunnanhallitus on päättänyt 17.4.2024 § 44 asettaa Kairinevan tuuli- ja aurinkovoima-alueen osayleiskaavan luonnosaineiston nähtäville (MRL 62 §, MRA 30 §) 2.5. – 14.6.2024 mielipiteiden esittämistä varten. Luonnosaineisto on nähtävillä Halsuan kunnan internet-sivuilla www.halsua.fi/hallinto/tuulivoimahankkeet/.

Halsuan kunta pyytää lausuntoa Kairinevan tuuli- ja aurinkovoima-alueen osayleiskaavan luonnosaineistosta 14.6.2024 mennessä.

Esittelijä: vt. tekninen johtaja Susanna Tuikka


Päätösehdotus:

Teknisellä lautakunnalla ei ole lausuttavaa Kairinevan tuuli- ja aurinkovoima-alueen osayleiskaavan luonnoksesta.

Päätös:
Hyväksyttiin.

Liitteet:

Liite a Kairinevan hankealueen kartta

Liite b Kaavaseloste

Liite c Kaavakartta
Liite d Osayleiskaavaehdotus



Liitteet
Osayleiskaavaehdotus
Kaavakartta
Kaavaluonnos
Hankealue