Lestijärven kunnan päätökset > Tekninen lautakunta > Tiistai 11.6.2024 klo. 18.30
72§ Oikaisuvaatimus: Lappi

Valmistelija: hallintojohtaja Susanna Tuikka

Mikko Lappi on toimittanut tekniselle lautakunnalle 3.6.2024 päivätyn oikaisuvaatimuksen, joka koskee teknisen lautakunnan päätöstä 20.5.2024 § 60: Vastauspyyntö tekniseltä lautakunnalta.

Lappi vaatii päätöksen kumoamista ja päätöksen mukaan annettua lausuntoa muutettavaksi/täydennettäväksi seuraavien kohtien osalta:

Lisäksi Lappi pyytää teknistä lautakuntaa korjaamaan aiemmin hallinto-oikeudelle antamaansa lausuntoa Veikonpolun kunnossapitoon liittyen.

Oikaisuvaatimus liitteenä a.

Esittelijä: vt. tekninen johtaja Susanna Tuikka

Päätösehdotus:

Tekninen lautakunta käsittelee oikaisuvaatimuksen ja toteaa oikaisuvaatimuksen johdosta seuraavaa:

  1. Lapille annetussa vastauksessa 20.5.2024 § 60 ei ole käytetty yleistystä, vaan lautakunta on todennut, että osassa kaava-alueita tiestön kunnossa- ja puhtaanapito on kaavoitussopimuksella rajattu maanomistajien vastuulle.
  2. Katuluokan 5 katu on päällystetty tie, jonka päällysteenä on joko asfaltti tai sora. Sorapäällysteen ollessa kyseessä, sorakerroksen paksuus on vähintään 5 cm. Päällyskerroksen alla on riittävän paksu kantavakerros. Kerros on riittävän paksu, kun tiessä ei silmämääräisesti ole havaittavissa merkittävää painumista eri vuodenaikoina. Kadun/tien reunassa on vettä ohjaava oja/kouru, jota pitkin sadevesi johdetaan pois tiealueelta.
  3. Tekninen lautakunta on hallinto-oikeuteen toimitetussa vastauksessa todennut, että Veikonpolun rakentamisessa on puutteita sadevesien johtamisessa, tien rakennekerroksissa ja korkeusasemassa. Tekninen lautakunta ei muuta tai korjaa hallinto-oikeudelle antamaansa lausuntoa.

Edellä esitettyjen perustelujen johdosta tekninen lautakunta hylkää oikaisuvaatimuksen.

Päätös:
Hyväksyttiin.

Liitteet:

Liite a Oikaisuvaatimus



Liitteet
Oikaisuvaatimus: Lappi