Lestijärven kunnan päätökset > Sivistys- ja hyvinvointilautakunta > Maanantai 9.9.2024 klo 17.00
63§ Lestin ala- ja yläkoulun sekä esiopetuksen vuosisuunnitelmien ja tuntikehyksen hyväksyminen lv. 2024-2025

Valmistelija: sivistys- ja hyvinvointijohtaja Tiina Kujala

Perusopetuslain 9 §:n mukaan opetuksen järjestäjän tulee laatia lukuvuosisuunnitelma, jossa määrätään opetuksen yleisestä järjestämisestä, opetustunneista ja opetuksen yhteydessä järjestettävästä muusta toiminnasta ja työajoista, koulun ulkopuolella annettavasta toiminnasta ja muista tarpeellisista opetuksen järjestämiseen liittyvistä asioista. Opetuksen järjestäjän tulee ilmoittaa oppilaille ja näiden huoltajille lukuvuosisuunnitelman keskeisestä sisällöistä.

Vuosisuunnitelmaa voidaan tarkistaa ja siihen voidaan tehdä lisäyksiä lukuvuoden aikanakin.

Opettajakunta on VESO-päivinä opettajien kokouksessa6.-7.8.2024valmistellut Lestin ala- ja yläkoulun, sekä esiopetuksen vuosisuunnitelmaan tulevat asiat lautakunnan käsittelyä varten. Oheismateriaalina lukuvuosisuunnitelma liitteineen.

Sivistys- ja hyvinvointijohtaja on laatinutlaskelmat tuntikehyksestä, jotka tarkentavat vuosisuunnitelmaa opetuksen toteuttamisen osalta.Tuntikehyksellä tarkoitetaan koulun yleis- ja erityisopetuksen kokonaistuntimäärää.
Tuntikehys sisältää erityistehtävät jatukiopetuksen tunnit. Tuntikehystä käytetään tuntijaon mukaisten oppituntien toteuttamiseen ja opetusryhmien muodostamiseen.


Esittelijä:sivistys- ja hyvinvointijohtaja Tiina Kujala

Päätösehdotus:

Sivistys- ja hyvinvointilautakunta hyväksyy Lestin ala- ja yläkoulun, sekä esiopetuksen vuosisuunnitelman ja tuntikehyksen lukuvuodelle 2024-2025 liitteineen.


Päätös:

Hyväksyttiin.