Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Tiistai 20.02.2018 klo 09.00-11.58
29§ LISÄMÄÄRÄRAHA TALOUS- JA HENKILÖSTÖHALLINNON OHJELMIIN SEKÄ YLITYSOIKEUS YLEISHALLINTOON
Lestijärven kunnan nykyinen taloushallinto-ohjelmisto on ETT-Soft Ky:n aikanaan kunnalle räätälöimä. Ohjelmisto sisältää kirjanpidon, reskontrat, laskutukset sekä palkkahallinnon ja niiden käyttöikä on päätöksessään. Ohjelmien tekninen tuki on päättynyt jo aikaa sitten ja kunnalla on välttämätön tarve hankkia uusi henkilöstöhallinnon ohjelmisto. Myös taloushallinto-ohjelmisto vaatii päivitystä esim. sähköisen laskutuksen osalta.
Erilaisista ohjelmavaihtoehdoista on pyydetty tarjouksia eri toimittajilta sekä taloushallintoyhtiöiltä. Eri vaihtoehdoissa on mukana alueen kuntia, joka myös mahdollistaisi yhteistyön kuntien kesken ja säästäisi kustannuksia. Toisaalta ohjelmistopalvelun ostaminen palveluyhtiöltä tarkoittaisi joissain tapauksissa myös työn ostamista yhtiöltä.
Tässä vaiheessa ei oteta käyttöön palkkahallinnon HR-työpöytää, mikä yksittäisenä osiona on kallis ja vaatii pitkän käyttöönottoprosessin. Talous- ja henkilöstöhallinnon ohjelmistojen päivittäminen maksaa Lestijärven kunnalle tarjouksen mukaan noin 75.000 € ilman HR-työpöytää.
Kuluvan vuoden talousarviossa ei ole varauduttu kuitenkaan uusien ohjelmien hankkimiseen eikä niiden käyttökustannuksiin.
Uudet ohjelmat on tarkoitus ottaa tuotantokäyttöön vuoden 2019 alusta lukien, mutta ne on hankittava jo tänä vuonna, jotta se toteutuu.
Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se myöntää 75.000,- euron määrärahan talousarvion investointiosaan 21011 sekä 25.000,- euron ylitysoikeuden talousarvion käyttötalousosan kohtaan 11011 Yleinen hallinto talous- ja henkilöstöhallinnon ohjelmien käyttökustannuksiin.
Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.