Lestijärven kunnan päätökset > Sivistys- ja hyvinvointilautakunta > Tiistai 6.3.2018 klo 19.00-20.35
19§ LIITTYMINEN YHTEISEEN KOULUKULJETUSHANKINTATARJOUSPYYNTÖÖN TOHOLAMMIN JA KANNUKSEN KUNTIEN KANSSA
Valmistelija Tarja Mäkelä

Lestijärven opetustoimen koulukuljetussopimus loppuu optiovuoden päätyttyä 30.7.2018. Kunnan tulee kilpailuttaa koulukuljetukset hankintalainsäädännön mukaan. Liikennelainsäädäntö uudistuu 1.7.2018 alkaen ja siinä yhteydessä on mahdollista, että syntyy uusia palveluntuottajia. Kilpailutuksissa on huomioitava erityisesti palvelun kuvaus ja kalustomäärittely sekä jos on avointa liikennettä hankittaessa myös rajapintavelvoitteet, jonka perusteella liikenteen olennaiset tiedot on syötettävä liikenneviraston ylläpitämään NAP-palvelukatalogiin. ELY kilpailuttaa käyttö-oikeus-sopimusliikenteen. Toholammilla pidetyssä 1.3.2018 palaverissa on sovittu Toholammin ja Kannuksen ja Elyn kanssa yhteisestä kuntien koulukuljetustarjouspyynnöstä, jossa myös Lestijärven olisi mahdollista olla mukana. Koordinaattorina toimii Ari Sorola.
Kuljetuspalaverin yhteenvetona on todettu, että kunnan kuljetusten muodostaminen hankintakokonaisuuksiksi olisi järkevää ja että kilpailutus suoritetaan 2 vuoden sopimusajalla ja siihen otetaan kaksi erillistä vuoden optiota, elikkä malli on 2+1+1.
Mikäli Lestijärvi on mukana yhteisessä tarjouspyynnössä, niin tarjouspyyntö laaditaan niin, että jokaisen kunnan tarjoukset käsitellään omina kokonaisuuksina huomioiden mahdollisen Sykäräisen ja Syrin yhteistyö.
Liitteessä pidetyn 1.3.2018 palaverin yhteenveto.


Perusopetuksen rehtori:

Lestijärven sivistyslautakuntaosallistuuToholammin ja Kannuksen yhteiseen koulukuljetushankintarjouspyyntöön lukuvuosille 2018-2019 ja 2019-2020sekä mahdollisetoptiovuodet. Tarjouspyynnössätulee olla mahdollisuus käsitellä tarjoukset kunnan omana kokonaisuutena, ottaen huomioon yhteistyömahdollisuus Toholamminkuljetusten kanssa.Kuljetusten koordinaattorina toimii Toholammin kunnan palkkaamana Ari Sorola, jonka palvelu Lestijärven koulukuljetusten kilpailuttamisessa ostetaan Toholammin kunnalta.


Sivistyslautakunta:


Hyväksyttiin.